AKPM Azerbaycan Grubu Üyesi Paşayeva:

AKPM Azerbaycan Grubu Üyesi Paşayeva:

"(Başbakan Davutoğlu'nun AKPM Genel Kurulu'ndaki konuşması) Avrupa Konseyi’nin nerede hata yaptığını, Avrupa kurumlarının yaptığı yanlışları açıkça ve dostça doğrudan yüzlerine söyledi"- AKPM Türk Grubu Üyesi Yaşar:- "Hem sığınmacı sorunu hem de terörle i

STRAZBURG (AA) - Azerbaycan Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ve AKPM Üyesi Ganire Paşayeva, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKPM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada çok ciddi mesajlar verdiğini belirterek, "Avrupa Konseyi’nin nerede hata yaptığını, Avrupa kurumlarının yaptığı yanlışları açıkça ve dostça doğrudan yüzlerine söyledi." dedi.

AKPM üyesi milletvekilleri ve STK temsilcileri Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

AKPM Azerbaycan Grubu Üyesi Ganire Paşayeva, "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, terör konusunda Avrupa’ya çifte standartlara son vermesi talebinde bulunması çok ciddi bir mesaj. Terörle mücadelede samimi olmak gerektiği noktasında Avrupa’ya verilen mesaj çok önem taşıyordu." ifadelerini kullandı.

Avrupa’da terör örgütleriyle mücadelede örgütler arasında ayrımcılık yapıldığına işaret eden Paşayeva, "Türkiye’nin mücadele ettiği ve insanımıza karşı acımasız katliamlar yapan terör örgütlerine Avrupa’nın bazı yerlerinde, bazı bölgelerinde destek verildiğini biz sık sık görüyoruz." dedi.

Davutoğlu'nun işgal altında olan Azerbaycan toprakları konusunda da çok önemli mesajlar verdiğin vurgulayan Paşayeva, "Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ederek, Azerbaycan’da sivil insanlara saldırması, onları katletmesi, evlerini yıkması Ermenistan’ın işgalci siyasetinin bitmesi gerektiğine ilişkin çağrıları dikkat çekiciydi." diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasında Avrupa'ya yönelik ciddi ikazlar bulunduğunu aktaran Paşayeva, şunları söyledi:

"Avrupa Konseyi’nin nerede hata yaptığını, Avrupa kurumlarının yaptığı yanlışlar açıkça ve dostça doğrudan yüzlerine söyledi. 'Artık bazı konularda çifte standartlara, bazı konularda samimiliğe artık son verin. Çünkü böyle yaklaşımlarla bu konularda mücadelede biz bir şey yapamıyoruz' mesajını vermesi çok önemliydi."

İstanbul Milletvekili ve AKPM Türk Grubu Üyesi Serap Yahşi Yaşar da Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasında ele aldığı terör ve sığınmacı sorununun bütün dünyayı ilgilendirdiğini belirterek, iki konuya ilişkin Türkiye'nin katkılarının her zaman gündemde bulunduğunu kaydetti.

Yaşar, "Hem sığınmacı sorunu hem de terörle ilgili Türkiye’nin yaptıklarından ve iyi niyetinden bahsetmeden konu başlığı açılmıyor. Başbakanımız dikkat çekici bir biçimde Avrupalı dostlarımızın katkısına ihtiyaç olduğundan bahsetti." değerlendirmesinde bulundu.

AKPM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin Türkiye'ye yönelttiği eleştirilere ilişkin de açıklamalarda bulunan Yaşar, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin veremeyecek bir cevabı yok. Terörle mücadelede de çok haklı bir noktada. Çok büyük bir özenle Kürt yurttaşlarla teröristleri ayırma çabasında, o yüzden biraz zamana yayılmış bir vaziyette." ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasını dinleyen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Alsace Bölge Başkanı İrfan Duman da "Sivil toplum kuruluşları olarak Davutoğlu’nun Avrupa Konseyi'ne konuşması bizi çok gururlandırdı. Son yıllardaki göç krizi, ekonomik sosyal problemler karşısında Türkiye’nin demokratik duruşu ve Davutoğlu’nun bunları çok güzel bir şekilde izah etmesi önemliydi." diye konuştu.

Türkiye'ye yönelik eleştirilerin gerçeklikten uzak ve tamamen algı üzerine temellenmiş sorular olduğuna işaret eden Duman, şunları aktardı:

"Son yıllarda Türkiye’ye yapılan algı operasyonlarına dayalı sorular soruldu. Bizim ülkemiz zor bir coğrafyada olması dolayısıyla bu sorular gerçeği yansıtmıyordu. Davutoğlu, salonda bulunan taraflı tarafsız birçok kişininin ilgisini çeken bir konuşma yaptı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :