AKP istese, erken seçim olur
Yaşanan ekonomik krizlerin toplum ile iş çevrelerini olumsuz yönde etkilediğini belirten Büyükcengiz, “CHP olarak erken bir genel seçimi 6 aydan beri istiyoruz. AKP de istese, erken bir seçim Türkiye’de yapılır” dedi.
CHP Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz, İl Başkanı Rahmi Baştoklu ve İl Sekreteri Ali Alp’le birlikte Memleket’i ziyaret etti.
Gazetemiz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Adem Alemdar ile Genel Müdür Uğur Özteke ile bir süre sohbet eden CHP’li Büyükcengiz, Türkiye’nin siyasi gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. İşçilerin 1 Mayıs Bayramı’nı kutlayan Büyükcengiz, erken seçim tartışmalarını değerlendirirken “CHP olarak biz, 6 aydan beri bunu istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sağlıklı bir netice çıkmayacağı için biz, CHP olarak önce erken bir seçim sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılmasından yanayız” dedi.
Erken bir seçime önce AK Parti’nin “evet” demesi gerektiğini ve halkın da erken bir seçimi dillendirerek mevcut iktidara karşı baskı unsuru yapması gerektiğine dikkat çeken Büyükcengiz, “AKP istese, Türkiye’de bir erken seçim yapılır” diye konuştu.
Türkiye’de tarım ve hayvancılığın, İMF politikaları ve AB dayatması sonucunda bitme noktasına geldiğine dikkat çeken Büyükcengiz, pancar çiftçisinin de kota uygulamalarından dolayı zor durumda olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hayvancılık Türkiye’de bitme noktasına geldi. Kaçak hayvan girişi ve girdi fiyatlarındaki artış buna etken olarak gösterilebilir. Tarım da öyle. Buğday taban fiyatları eskiden Mayıs’ın ortalarında açıklanırdı. Köylü buna göre durumunu belirlerdi. İMF ve AB dayatmaları sonucunda tarım ile hayvancılık ülkemizde neredeyse bitme noktasına geldi.”
Gazetemiz Genel Yayın yönetmeni Alemdar ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken CHP Milletvekili Büyükcengiz’e, parlamentoda özellikle Konya yararına yapılacak olan çalışmalarda başarılar diledi.
Memleket