Akören meydanının ismi 'Alparslan Türkeş Meydanı' oldu

Akören meydanının ismi 'Alparslan Türkeş Meydanı' oldu

Akören Belediyesi tarafından Altan Tufan Caddesi üzerinde 30 metre yüksekliğinde ve 56 metre kare büyüklüğünde Türk Bayrağının bulunduğu meydanın ismi Akören Belediye Meclisi'nde alınan karar ile Alparslan Türkeş Meydanı oldu

Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan ve meclis üyeleri, Akören İlçesi Altan Tufan Caddesi üzerinde, Belediye tarafından yeni yaptırılan Türk Bayrağının bulunduğu meydanın ismini Belediye meclisinde alınan karar doğrultusunda Alparslan Türkeş Meydanı” ismini verdi. 

Akören Belediyesi tarafından Altan Tufan Caddesi üzerinde 30 metre yüksekliğinde ve 56 metre kare büyüklüğündeki yaptırılan Türk Bayrağının bulunduğu meydana Akören Belediyesi meclisinde alınan karar ile Alparslan Türkeş Meydanı ismi verildi.

Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan, "İlçemiz, Altan Tufan Caddesi Üzerinde dikimini gerçekleştirdiğimiz ''Türk Bayrağı”nın bulunduğu meydanın İsmini Belediye Meclisimizce alınan karar gereği ''Alparslan Türkeş Meydanı'' olması Kararlaştırılmış ve Üst makam olan Konya Büyükşehir Belediyemizin onayına sunulmuştu. Konya Büyükşehir Belediyemizce verilen karar gereği ''Alparslan Türkeş Meydanı'' ismi onaylanmıştır. Bu meydanımızda Şehitlik Abidesi de yapacağız. Ve Akörenli Şehitlerimizin isimlerini yaşatacağız.. Bu vesile ile bu meydana ismini verdiğimiz Başbuğ Alparslan Türkeş’i rahmetle anıyor, Onun İsminin meydanda yaşatılmasında emeği geçen herkese teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Akören İlçesine hayırlı olsun” dedi.

Etiketler :