Akıncı Üssü davasında bugünkü celse sona erdi

Akıncı Üssü davasında bugünkü celse sona erdi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılandığı davanın bugünkü celsesi sona erdi

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davanın bugünkü celsesi sona erdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, avukatları, müştekiler ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Duruşmada savunması alınan eski kursiyer pilot üsteğmen Mehmet Zahid Çelik suçlamaları kabul etmedi.

FETÖ üyesi olmadığını iddia eden Çelik, emir üzerine Akıncı Üssü'ndeki Yuva Misafirhanesi bölgesinde bulunduğunu belirtti. Sanık Çelik, misafirhane bölgesinde herhangi bir şey görmediğini ve aracında uyuduğunu öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın sorusu üzerine Çelik, misafirhanede sanıklardan Hakan Karakuş'u gördüğünü ve emir üzerine başka bir misafirhaneden aldığı Yuva Misafirhanesinin anahtarlarını Karakuş'a teslim ettiğini anlattı.

Giray'ın, "Bu misafirhaneye derdest edilen komutanlar getirilmiş, bunları gördün mü?" sorusuna Çelik, "Görmedim ama böyle bir şey duydum." yanıtını verdi.

- "1 dolar" savunması

Üzerinde bulunan iki adet 1 doların "F" serisinden olmadığını söyleyen Çelik, söz konusu dolarların düğününden kaldığını, şaka amaçlı kardeşinin cüzdanından aldığını iddia etti.

Sanık Çelik, darbe girişimini sabah saatlerinde polislerden duyduğunu öne sürdü.

Savunması alınan sanık eski kursiyer pilot teğmen Berat Ölçer, eğitim kapsamında bir süre ABD'ye gönderildiğini ifade ederek, burada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bulunduğu Pensilvanya'ya gitmediğini söyledi.

Mahkeme huzurunda verilen ifadesinin geçerli sayılmasını isteyen Ölçer, darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz 2016'da Akıncı Üssü'nde mesai yaptığını anlattı.

- 141. Filo'da toplantı

Mesainin erken bitirildiğini belirten Ölçer, sanıklardan eski yarbay Hakan Karakuş'un toplantı yapacağının bildirilmesi üzerine Akıncı Üssünden ayrılmadığını ifade etti.

Ölçer, kursiyerlerin 141. Filo'da toplandığını ve Karakuş'un iç güvenlik harekatı kapsamında operasyon düzenleneceğini söylediğini aktardı.

Terörle mücadele harekatı çerçevesinde yapılacakların Karakuş tarafından anlatıldığını ileri süren Ölçer, daha sonra kursiyer gazinosuna gittiğini ve emirle pilotların uçaklara gitmelerine eşlik ettiğini savundu.

Uçuşların PKK'ya karşı uçuş yaptığını düşündüğünü öne süren Ölçer, silah kullanılan bir olaya tanıklık etmediğini iddia etti.

- "Maksimum gizlilik istiyorum" emri

Sanık eski kursiyer pilot teğmen Suat Fatih Karadağ da suçlamaları reddetti.

Eski binbaşı Mustafa Azimetli'nin terörle mücadele harekatı olacağını söylediğini belirten Karadağ, "Binbaşı Mustafa Azimetli, maksimum gizlilik istiyorum. Size verilen görevleri aranızda bile paylaşmayın emrini verdi." dedi.

Sanık Karadağ, darbe girişimini televizyondan öğrendiğini, kendisine mihmandarlık görevi verildiğini ifade etti.

Darbe girişimine yönelik toplantılara katılmadığın iddia eden Karadağ, eşinin örgütün şifreli haberleşme ağı "ByLock" kullanıcısı olduğunun belirtildiğini ve bununla ilgili delillere ulaşmak istediğini söyledi.

Duruşmaya, pazartesi sanık savunmalarıyla devam edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :