Akıncı Üssü davası

Akıncı Üssü davası

Sağlık-Sen, Ankara 15 Temmuz Platformu ve Anadolu Gençlik Derneği temsilcileri, 486 sanığın yargılanmaya başlandığı Akıncı Üssü davasının takipçisi olacaklarını duyurdu

ANKARA (AA) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), Ankara 15 Temmuz Platformu ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) temsilcileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin 486 sanığın yargılanmaya başlandığı Akıncı Üssü davasının takipçisi olacaklarını belirtti.

Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan, duruşmanın yapıldığı Sincan Ceza İnfaz Kurumları kampüsü önündeki açıklamasında, davanın, kadın sağlık çalışanları için önem taşıdığını ve sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.

Gülcan, "Sağlık çalışanları, o karanlık gecenin aydınlatılmasında büyük bir fedakarlık gösterdi. Şehitlerimizin birçoğu, biz sağlık çalışanlarının kollarından cennete yürüdü. Darbecilerin açtığı yaralar, sağlık çalışanları tarafından dindirildi." diye konuştu.

Memur-Sen'e bağlı sendikaların, darbecilerin yargılanma süreçlerini yakından takip ettiğini bildiren Gülcan, demokrasi nöbetlerini mahkeme nöbetleri olarak sürdüreceklerini vurguladı.

- "Akıncı Üssü davası çok önemli"

Ankara 15 Temmuz Platformu adına konuşan Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır ise şehit ve gazi yakınlarına destek vermek için burada olduklarını belirtti.

15 Temmuz darbe girişiminde yer alan sanıkların cezalandırılması için davayı takip edeceklerini belirten Kır, 15 Temmuz darbe girişimi sırasındaki eylemlere ilişkin tüm davaların önemli olduğunu kaydetti.

Kır, "Ancak Akıncı Üssü davası çok önemlidir çünkü darbeye teşebbüs eylemi buradan yönetilmiş buradan kalkan uçaklarla stratejik konumlar bombalandı. Halkımızın 249 şehit verdiği ve 2 binden fazla gazi verdiği bu eylem yine tüm dünya görüşü farklılıklarına rağmen, tıpkı Çanakkale Savaşlarında olduğu gibi yüreklerini ve imanlarını bütünleştirerek, bu hain darbe kalkışmasını püskürtmüşlerdir." dedi.

- "Darbeyi planlayanlar iyi analiz edilmeli"

Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şubesi Başkanı Hasan Karaman ise 15 Temmuz darbe girişimini yapanların en ağır cezayı alması gerektiğini ve davayı takip edeceklerini dile getirdi.

15 Temmuz'un basit değerlendirmelerle geçiştirilecek bir olay olmadığını vurgulayan Karaman, darbeyi planlayanların hedefleri ve çıkarlarının iyi analiz edilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"15 Temmuz darbe girişiminde ABD, AB ve İsrail'in tavrı çok açık bir şekilde göstermiştir ki Batının ipi ile kuyuya inilmez. Yine aynı şekilde sırf Batılı ülkeler istiyor diye komşu ve kardeş İslam ülkeleriyle uzaklaşmamıza yol açacak politikalar izlenemez. Bu ülkede toplumun refahı ve güvenliği için Batıya olan bağımlılık süreci mutlaka sonlandırılmalıdır."

Öte yandan, Türk Kızılayı, Kahramankazan Belediyesi, Sincan Belediyesi, Ankara Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sincan Ceza İnfaz Kurumları kampüsü önünde kurulan stantlarda, şehit ve gazi yakınlarına yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :