Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması

Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca, "akılcı ilaç kullanımı" konusunda sağlık çalışanlarında ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla sağlık meslek mensuplarına yönelik yarışma düzenlendi

ANKARA (AA) - Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından (TİTCK), "akılcı ilaç kullanımı" konusunda sağlık çalışanlarında ve toplumda farkındalık oluşturmak için sağlık meslek mensuplarına yönelik yarışma düzenlendi.

TİTCK'in internet sayfasında yer alan duyuruya göre, "Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Proje Yarışması"na, Türkiye ve KKTC'deki tıp, eczacılık, diş hekimliği, hemşirelik, sağlık bilimleri fakülteleri ile sağlık meslek yüksekokullarından mezun sağlık meslek mensupları katılabilecek. Yarışma, bu bölümlerde öğrenim gören öğrencilere de açık olacak.

Yarışmaya katılacak projelerin yenilikçi ve uygulanabilir olmasına, toplum için fayda sağlayabilir nitelik taşımasına önem verilecek. Başvurular 25 Nisan Pazartesi günü saat 23.59'a kadar "[email protected]" veya "[email protected]" internet adreslerinden yapılabilecek.

"Hekimlere Yönelik En İyi AİK Projesi", "Eczacılara Yönelik En İyi AİK Projesi", "Yardımcı Sağlık Personellerine Yönelik En İyi AİK Projesi", "İlaç Sektörüne Yönelik En İyi AİK Projesi" ve "Halka Yönelik En İyi AİK Projesi" olmak üzere 5 farklı kategoride yapılacak yarışmada, her kategori için birinci, ikinci ve üçüncüler belirlenecek, birinci olana 3 bin, ikinci olana 2 bin ve üçüncü olana ise bin lira para ödülü verilecek.

Yarışma sonuçları, 12 Mayıs 2016'da gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :