AKİB'in hazır giyim ve konfeksiyon ihracatında artış

AKİB'in hazır giyim ve konfeksiyon ihracatında artış

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur:- "Birliğimizin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı temmuz ayında yüzde 35 artış kaydederek 25,2 milyon dolardan 34,1 milyon dolara çıktı"

MERSİN (AA) - Akdeniz İhracatçı Birliklerine (AKİB) bağlı Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğinin Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Uğur, birliğin temmuz ayı ihracatının yüzde 35 artarak 34,1 milyon dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Uğur, yazılı açıklamasında, Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ihracatının, 2017 yılı temmuz ayında yüzde 19'luk artışla 1,48 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Birliğin de bu dönemde ihracatını artırdığını aktaran Uğur, "Birliğimizin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı temmuz ayında yüzde 35 artış kaydederek 25,2 milyon dolardan 34,1 milyon dolara çıktı." ifadesini kullandı.

Uğur, en çok ihracat gerçekleştirilen ülkelerin İspanya, Ukrayna ve Almanya olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Ürün gruplarında ise 2,8 milyon dolarlık ihracat artışı yakalayan bebe giyimi ve eşyası ile 2,4 milyon dolarlık ihracat artışına ulaşan bayan dış giyim ürün grubu zirvede. Temmuz ayında 11 ülkeye bebe giyimi ve eşyası ihracatı gerçekleştirdik. Aralarında Ukrayna ve İsveç’in de yer aldığı 9 yeni ülkeye bu ürün grubunda ihracatımız başladı."

Türkiye'nin, 2023 yılı için koyduğu ihracat hedefinde en büyük paylardan birinin de hazır giyim ve konfeksiyon sektörüne düştüğünü vurgulayan Uğur, Türkiye'de üretilen konfeksiyon ürünlerinin yurt dışında bilinen ve aranan markalar olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :