AKİB Koordinatör Başkanı Kıvanç:

AKİB Koordinatör Başkanı Kıvanç:

"Çukurova, Türkiye'de Marmara'ya alternatif bir üretim merkezi olabilmek adına hızlı adımlarla yol almakta"

MERSİN (AA) - Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Zeki Kıvanç, Çukurova yöresinin Türkiye'de Marmara'ya alternatif bir üretim merkezi olabilmek adına hızlı adımlarla yol aldığını belirtti.

Kıvanç, yazılı açıklamasında, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2015 Araştırması" listesinde AKİB üyesi 86 firmanın yer aldığını bildirdi.

Bu firmaların AKİB'i ve bölgeyi gururlandırdığına işaret eden Kıvanç, "Yaşanan krizlere, küreselleşen dünyamızdaki rekabete ve tüm zorluklara rağmen üstlerine düşen görevi layıkıyla yaparak, Türkiye ihracatına, üretimine ve gelişimine katkıları yadsınamayan AKİB'li ihracatçıların bu başarısı bizleri çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Kıvanç, ortaya çıkan tablonun Çukurova sanayisi açısından oldukça umut vadettiğini belirtti.

Bölgenin ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını aktaran Kıvanç, şunları kaydetti:

"Çukurova, Türkiye'de Marmara'ya alternatif bir üretim merkezi olabilmek adına hızlı adımlarla yol almaktadır. Bölgede devam eden ve planlama aşamasındaki projeler tamamlandıkça, bölgemizin, ülkemiz ekonomisine sağladığı katkı da önemli oranda artacaktır. Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak da bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :