Akdeniz'deki renk cümbüşü Düldül Dağı

Akdeniz'deki renk cümbüşü Düldül Dağı

Amanos Dağlarının doğu uzantısında yer alan Kahramanmaraş sınırlarındaki Düldül Dağı, doğal faunası ve florasıyla sonbaharda adeta görsel şölen sunuyor- Fotoğraf sanatçısı Avize:- "Biz fotoğrafçılar için burası cezbedici. Fotoğrafçı, çevreci ve dağcı arka

KAHRAMANMARAŞ (AA) - İSMAİL HAKKI DEMİR - Amanos Dağlarının doğu uzantısında yer alan Kahramanmaraş sınırlarındaki Düldül Dağı, doğal faunası ve florasıyla sonbaharda adeta görsel şölen sunuyor.

Onikişubat ilçesine bağlı Çokran Mahallesi sınırlarındaki, kent merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Düldül Dağı, balta girmemiş ormanlarında bulunan 15 civarındaki ağaç türüyle dikkati çekiyor.

Sonbaharda Berke Barajı kıyısından zirveye doğru ilerledikçe yeşilden sarıya doğru değişen renk cümbüşü muhteşem görüntüler oluşturuyor.

Düldül Dağı'nın dokusunda köknar, sedir ve ardıçların yanı sıra özellikle sonbaharda büyüleyici renkler sergileyen meşe ağaçları da yer alıyor.

Fotoğraf, dağcılık ve doğa sporlarının gerçekleştirilmesine olanak sağlayan doğal bir yapıya sahip bölgede yaşayan vatandaşlar ise hayvancılıkla geçimini sağlıyor.

- "Güzellikleri fotoğraflayarak anlatmaya çalışıyoruz"

Fotoğraf sanatçısı Arif Avize, 112 Acil Servis çalışanı olduğunu ancak fotoğrafçılığa yoğun ilgisi nedeniyle Düldül Dağı bölgesine sık sık gelmeye çalıştığını söyledi.

Düldül Dağı bölgesinde birçok bitki türü bulunduğunu dile getiren Avize, Akdeniz'in doğal yayla ikliminin burada hakim olduğunu, özellikle doğanın bozulmadığını kaydetti.

Köknar, sedir, kayın ve gürgen ağaçlarının özellikle sonbaharda inanılmaz bir görsel şölen sunduğuna dikkati çeken Avize, şunları kaydetti:

"Biz fotoğrafçılar için burası cezbedici. Fotoğrafçı, çevreci ve dağcı arkadaşlarla bölgeyi özellikle güz aylarında sık sık ziyaret ediyoruz. Bölgenin güzelliklerini görüntüleyip bilmeyenlere anlatmaya çalışıyoruz. Bölgenin doğal güzelliğine karşı farkındalık oluşsun, doğal bir bilinç gelişsin istiyoruz. Bunu da bölgenin güzelliklerini fotoğraflayarak anlatmaya çalışıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :