Akdeniz'de düşen Mısır yolcu uçağı

Akdeniz'de düşen Mısır yolcu uçağı

Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz'e düşen uçakta bulunan kara kutunun ikinci cihazı onarıldı

KAHİRE (AA) - Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz'e düşen uçakta bulunan kara kutunun ikinci cihazı olan Kokpit Ses Kayıt Cihazı'nın (CVR) onarıldığı bildirildi.

Mısır Soruşturma Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz'e düşen uçağın tamir için Fransa'ya gönderilen ve kokpitteki konuşmaları kaydeden kara kutusunun onarıldığı belirtildi.

Fransız Uçak Kazalarını İnceleme Merkezinde yapılan araştırmaların, cihazın hafıza bölümünün zarar görmediğini ortaya koyduğu, diğer bazı kısımların ise yenileriyle değiştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Yapılan araştırmalar olumlu sonuçlar doğurdu. CVR'nin içindeki özel hafıza biriminin barındırdığı kayıtların incelenmesi imkanı sağlandı. İleri teknolojiyle cihazdaki kayıtlar üzerinde çalışılacak." ifadelerine yer verildi.

Fransa'da bulunan Mısır Soruşturma Komitesinin de en kısa zamanda elde ettikleri kayıtlar ile Kahire'ye döneceği ve bu kayıtların inceleneceği belirtildi.

Mısır Havayollarına ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı Paris-Kahire seferini yaparken 19 Mayıs sabahı Akdeniz'de düşmüş, uçakta 3'ü çocuk 56 yolcu ile 7'si uçuş görevlisi 10 mürettebatın bulunduğu, yolculardan 30'unun Mısır, 15'inin Fransa, 2'sinin Irak, diğer 9'unun ise İngiltere, Belçika, Kuveyt, Suudi Arabistan, Sudan, Çad, Portekiz, Cezayir ve Kanada uyruklu olduğu açıklanmıştı.

Mısır'da kara kutuyu inceleyen uzmanlar, bir sonuç elde edemeyince onarılması için cihaz 27 Haziran'da Fransa'ya götürülmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :