Akdağ, İlim Yayma Cemiyeti'ni ziyaret etti

Akdağ, İlim Yayma Cemiyeti'ni ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Akdağ:- "Sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve davranış bağımlılığı dediğimiz bağımlılıkların yanına kumar bağımlılığını da eklemiş durumdayız. Bu beş bağımlılıkla bütüncül mücadele başlatıyoruz. Hükümetimiz bu konularla öteden beri

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve davranış, kumar bağımlılığı ile bütüncül mücadele başlattıklarını belirtti.

Akdağ, İlim Yayma Cemiyeti'ni ziyaret ederek, Genel Başkan Yusuf Tülün ile görüştü.

Burada konuşan Akdağ, Türkiye'nin köklü sivil toplum kuruluşlarından İlim Yayma Cemiyeti'nin milli duruşuyla ülke tarihinde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, birçok öğrencinin öğrenim hayatını devam ettirmesine katkıda bulunan cemiyetin kültürel anlamda da hizmetler verdiğini anlattı.

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nun koordinasyonun sorumlu olduğunu hatırlatan Akdağ, "Sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve davranış bağımlılığı dediğimiz bağımlılıkların yanına kumar bağımlılığını da eklemiş durumdayız. Bu beş bağımlılıkla bütüncül mücadele başlatıyoruz. Hükümetimiz bu konularla öteden beri mücadele ediyor. Sigara konusunda ortaya koyduğumuz çalışmalar bütün dünya tarafından takdir edildi. Türkiye bu işin, sigara, tütün mücadelesinin adeta dünyadaki lideri konumuna geçti." diye konuştu.

Uyuşturucuyla ilgili 2014'te kurulan yüksek kurul olduğunu hatırlatan Akdağ, "Bütün bu çalışmaları, kamuya ve sivil topluma ait tarafıyla bir bütünlüğe kavuşturuyoruz. Bunun için de sivil toplumun desteğine çok ciddi ihtiyacımız var." dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, bağımlılıkla mücadele konusunda farklı sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlerine devam edeceğini aktardı.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün de Akdağ'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her zaman kendilerini destekleyeceklerini söyledi.

Ziyarette İlim Yayma Cemiyeti'nin yöneticileri de hazır bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :