Akbank'ın Şehrin İyi Hali projesine başvurular başladı

Akbank'ın Şehrin İyi Hali projesine başvurular başladı

İSTANBUL (AA) - Akbank'ın "Şehrin İyi Hali" projesi için bugün itibariyle başvurular alınmaya başlandı.Banka açıklamasına göre, Akbank'ın yıllardır...

İSTANBUL (AA) - Akbank'ın "Şehrin İyi Hali" projesi için bugün itibariyle başvurular alınmaya başlandı.

Banka açıklamasına göre, Akbank'ın yıllardır çalışanlarıyla yürüttüğü gönüllülük projelerini üniversiteli gençlere taşıdığı Şehrin İyi Hali projesine başvurular bugün başladı. Geçen yıl gençlerden yoğun ilgi gören ve başvuruları ilk üç günde dolan proje, bu yıl yeni bir sivil toplum kuruluşu iş birliği ve kontenjanların artırılmasıyla daha da büyüyor.

23 Eylül Cuma gününe kadar başvuruların devam edeceği projelerde yer alacak gençler, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), Yedikule Hayvan Dostları Derneği (YHDD) ve Hayat Sende Derneği iş birlikleri ile eğitimden gençliğe, çevreden hayvan haklarına kadar pek çok topluma katkı projesi hayata geçirecekler.

Üniversiteli gençler, proje kapsamında ilgi alanlarına göre katılmak istedikleri topluma katkı projesini seçebilecek ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile tanışarak, onlardan faaliyetleri ile ilgili detaylı bilgiler alabilecek.

Bu doğrultuda 100 genç 28 Eylül'de TURMEPA ile birlikte kıyı temizliği yapacak. 100 genç ise 5 Ekim Hayvan Hakları Haftası'nda Yedikule Hayvan Barınağı Dostları Derneği ile barınak hayvanlarının bakımına yardımcı olacak. Hayat Sende Derneği ile Koruma Altında Yaşayan Genç ve Çocuklar ile birlikte 100 genç bir proje yürütecekler.

Ayrıca, 25 ilden 100 genç yaşadıkları illerde TOG ile iş birliği kapsamında kitap toplama kampanyasından fidan dikimine, huzurevi ziyaretlerinden engelli çocuklarla etkinliklere kadar pek çok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirecekler. Yine TOG iş birliği ile 100 genç İstanbul'da bir okulun yenilenme çalışmasında görev alacaklar.

Şehrin İyi Hali etkinliği kapsamında toplum yararına projelerde gönüllü olan üniversiteli gençler, yorgunluklarını 26. Akbank Caz Festivali programında yer alan 21 Ekim Cuma günü Volkswagen Arena'da gerçekleşecek IMANY konserinde atacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :