Akbank'a EMEA Finance'ten üç ödül

Akbank'a EMEA Finance'ten üç ödül

Akbank, Türkiye’nin sendikasyon kredilerinde vadeyi üç yıla çıkaran işlemi ve uluslararası borçlanmalardaki diğer başarılarıyla EMEA Finance’ten üç ödül kazandı

İSTANBUL (AA) - Akbank, EMEA Finance tarafından "Sendikasyon Kredisinde Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Kuruluşu" da olmak üzere toplamda üç ödüle layık görüldü.

Akbank tarafından yapılan açılamaya göre, banka, yaklaşık 10 yıl aradan sonra Türkiye’nin sendikasyon kredilerinde vadeyi üç yıla çıkaran işlemi ve uluslararası borçlanmalardaki diğer başarılarıyla EMEA Finance’ten üç ödül kazandı.

Banka, aynı ödüller kapsamında, uluslararası borçlanmada gösterdiği performans nedeniyle, son 6 yılda toplamda 4. kez "Borçlanmada En İyi Finansal Kurum (Best Financial Institution Borrower)" ödülüne layık görülürken, ağustos ayında aldığı sendikasyon kredisi ile "Orta ve Doğu Avrupa’daki En İyi Sendikasyon Kredisi (Best follow-on funding in CEE)" ödülünün de sahibi oldu.

Bunun yanında Akbank, Global Capital tarafından gerçekleştirilen Bond Awards 2016’da "En İyi Borçlanan Kurum (Most Impressive Emerging Markets Borrower, MTNs)" kategorisinde de dereceye giren tek Türk bankası oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Hazine'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, gerçekleştirdikleri başarılı yurt dışı borçlanma işlemlerinin Akbank’ın uluslararası bankacılık alanındaki gücünün ve saygınlığının göstergesi olduğunu belirtti. Rota, 2015 yılında, 3 yıl vadeli 335 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi aldıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu işlemle 2006 yılından beri bir ilki gerçekleştirerek sendikasyon piyasasında yeniden uzun vadenin kapısını açtık. Geçtiğimiz yıl ayrıca, toplam 1 milyar ABD Doları tutarında iki Eurobond ihracı, 407 milyon TL tutarındaki Türkiye’nin ilk İTMK (İpotek Teminatlı Menkul Kıymet) ihracı ve 485 milyon ABD Doları tutarındaki seküritizasyon işlemlerini gerçekleştirerek toplamda yaklaşık 2 milyar ABD Doları orta-uzun vadeli kaynak temin ettik. Gerek zamanlama, gerekse sağlanan orta-uzun vadeli finansmanın büyüklüğü ve fiyatlama açısından oldukça başarılı olan bu işlemler sonucunda aldığımız ödüllerden gurur duyuyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :