Akbank, "Türkiye'nin En Değerli Banka Markası" unvanını korudu

Akbank, "Türkiye'nin En Değerli Banka Markası" unvanını korudu

İSTANBUL (AA) - Akbank, marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından gerçekleştirilen "Dünyanın En Değerli 500 Banka Markası-2017" araştırmasında...

İSTANBUL (AA) - Akbank, marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından gerçekleştirilen "Dünyanın En Değerli 500 Banka Markası-2017" araştırmasında bu yıl da "Türkiye'nin En Değerli Banka Markası" seçildi.

Akbank'tan yapılan açıklamada, banka, marka gücü, finansal performans, sektörün gelişimi ve ekonomik görünümle ilgili çok sayıda kritere dayanan araştırmada 2017 yılındaki 1 milyar 579 milyon dolarlık marka değeriyle bu alandaki unvanını korudu. Açıklamada, bankanın bu unvana üst üste 6. kez sahip olduğu bildirildi.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye'nin en köklü, en güvenilir kurumları arasında yer aldıklarını belirterek, "Araştırmanın müşterilerimiz ve diğer tüm paydaşlarımızın bankamıza duyduğu güvene paralel bir şekilde sonuçlandığını görmek bizi çok mutlu ediyor. Markamız bizim göz bebeğimiz." ifadelerini kullandı.

Unvanı 6. kez üst üste almalarının yaptıkları yatırımların doğruluğunu bir kez daha kanıtladığını bildiren Binbaşgil, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bankacılık her zaman ekonomik hayatın odağında olan, teknoloji ve gelişime yön veren bir sektör oldu. Bugün müşterilerimiz bizleri sadece diğer bankalarla değil, Google ve Amazon gibi teknoloji devleriyle karşılaştırıyor. Teknoloji ve yenilik odaklı stratejimiz, müşterilerimize sunduğumuz yenilikçi ürün ve hizmetleri desteklerken, Akbank gibi köklü bir markayı yenileyip, besliyor. Akbank markasının en önemli unsuru Türkiye'nin en iyileri arasındaki Akbanklılar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :