Akademisyen Tekeli'nin İsrail'de gözaltına alınması

Akademisyen Tekeli'nin İsrail'de gözaltına alınması

Hukuk ve Değişim, Şehir ve Medeniyet, Ekin ve Nesil, Hukukçu Kadınlar, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma dernekleri ile İnfak Yardım ve Dayanışma Vakfı, Yedi Hilal ve İHH İnsani Yardım Vakfınca, akademisyen Cemil Tekeli'nin İsrail'de gözaltına alı

ANKARA (AA) - Hukuk ve Değişim, Şehir ve Medeniyet, Ekin ve Nesil, Hukukçu Kadınlar, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma dernekleri ile İnfak Yardım ve Dayanışma Vakfı, Yedi Hilal ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli'nin İsrail'de gözaltına alınması kınandı.

Hukuk ve Değişim Derneği Başkanı Eyüphan Korkmaz, İsrail Konutevi karşısında beraberindeki dernek ve vakıf temsilcileriyle adına yaptığı açıklamada, Tekeli'nin Kudüs ziyareti sonunda çeşitli bahaneler öne sürülerek Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alındığını belirtti.

Bu gözaltının, dayanaktan yoksun ve tamamen keyfi olduğunu dile getiren Korkmaz, uluslararası hukuk normlarını ve temel insan haklarını ihlal eden davranışların hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Korkmaz, gayri insani, onur kırıcı ve hukuku ihlal eden davranışların İsrail'in devlet politikası haline geldiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Hukuka aykırı ve gayri insani tutumları nedeniyle İsrail'i kınıyoruz. Gerek hukuk kuralları gerek mütekabiliyet ilkesi uyarınca kabul edilemez olan bu onur kırıcı, haksız ve mesnetsiz muameleler, hiçbir hukuk düzeninin kabul etmeyeceği, edemeyeceği bir uygulamadır. Cemil Tekeli'nin derhal serbest bırakılmasını, kendisinden ve ailesinden özür dilenmesini istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :