Ak Yatırım, 200 milyon TL'lik tahvil ihracına aracılık etti

Ak Yatırım, 200 milyon TL'lik tahvil ihracına aracılık etti

İSTANBUL (AA) - Ak Yatırım, Aksa Enerji Üretim AŞ'nin 200 milyon TL'lik tahvil ihraçlarına aracılık etti.Ak Yatırım açıklamasına göre, Türkiye'nin...

İSTANBUL (AA) - Ak Yatırım, Aksa Enerji Üretim AŞ'nin 200 milyon TL'lik tahvil ihraçlarına aracılık etti.

Ak Yatırım açıklamasına göre, Türkiye'nin halka açık en büyük serbest elektrik üretim şirketi olan Aksa Enerji Üretim AŞ'nin, Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdiği TRLIBOR ve Gösterge DİBS endeksli, sırasıyla 3 ve 2 yıl vadeli toplam 200 milyon TL'lik tahvil ihraçları tamamlandı.

İhracın 100 milyon TL'lik kısmı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından alındı. Aksa Enerji Üretim AŞ'nin tahvil ihracına yapılan yatırım, EBRD'nin Türk Lirası cinsinden çıkarılan tahvil ihraçlarını destekleyen ve yeni onaylanan programı kapsamında yapılan bir işlem olarak öne çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, "Türkiye'nin en büyük enerji şirketlerinden Aksa Enerji Üretim AŞ'nin 200 milyon TL'lik ihracını, Brexit referandum sonuçları sonrası çok zor bir piyasada başarı ile tamamlamaktan büyük memnuniyet duyduk" ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :