AK Parti'nin Nevşehir mitingi

AK Parti'nin Nevşehir mitingi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:- "Sizin vereceğiniz 'evet' oylarıyla Türkiye'nin önü açılacak. Türkiye adeta şaha kalkacak, kalkınan ve refah içinde büyüyen bir ülke olmaya hızla devam edecek"

NEVŞEHİR (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Sizin vereceğiniz 'evet' oylarıyla Türkiye'nin önü açılacak. Türkiye adeta şaha kalkacak, kalkınan ve refah içinde büyüyen bir ülke olmaya hızla devam edecek." dedi.

Özhaseki, partisi tarafından Nevşehir'de Diriliş Meydanı’nda düzenlenen mitingde, Türkiye'nin bir seçim arefesinde olduğunu, bu oylamanın bütün seçimlerden daha önemli bir konumda bulunduğunu söyledi.

"Sizin vereceğiniz 'evet' oylarıyla Türkiye'nin önü açılacak. Türkiye adeta şaha kalkacak, kalkınan ve refah içinde büyüyen bir ülke olmaya hızla devam edecek." diyen Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bundan sonra karar sizin ve mühür sizin elinizde. İnşallah vereceğiniz kararla Türkiye'yi bir daha şaha kaldıracağız. Bu referandumun gelmesinin iki ana sebebi var. Birincisi parlamenter sistem dediğimiz, ikili yapı sürdürülemiyor. Bu ikili yapıdan dolayı Türkiye yavaş yürüyor, adeta aksayarak gidiyor."

Geçmişe bakıldığında, cumhurbaşkanı başbakan kavgalarından geçilmediğini vurgulayan Özhaseki, "Hafızalarımızı yoklayalım. Rahmetli Atatürk ve (İsmet) İnönü döneminde kavga vardı. Rahmetli Atatürk, İnönü'ye kızdığı için o zamanki İktisat Nazırı olarak Celal Bayar'ı atadı ve birbirlerine küs rahmetli oldular. Devam eden süreçte rahmetli (Turgut) Özal ile kendi getirdiği insanların kavgasını bir hatırlayın. (Süleyman) Demirel ile kavgalarını hatırlayın. Karadeniz İş Birliği Formu'na gidileceği zaman Özal diyordu ki 'Orya gidip benim temsil etmem lazım', Demirel de 'hayır gidemezsin ben gideceğim oraya' diyordu, kavgalar sürüyordu ve dava açmıştı." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler