AK Parti'nin kuruluşunun 16. yıl dönümü

AK Parti'nin kuruluşunun 16. yıl dönümü

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan:- "2002 yılından bu yana iktidarda kalma başarısı gösteren AK Parti önemli reformlara imza atmıştır"

ANKARA (AA) - HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye'de son 15 yılda önemli atılımlar gerçekleştirildiğini belirterek AK Parti'nin kuruluşunun 16. yıl dönümünü kutladı.

Arslan, yayımladığı kutlama mesajında, 14 Ağustos 2001 tarihinde temelleri atılan ve 2002'den bu yana iktidarda kalma başarısı gösteren AK Parti'nin önemli reformlara imza attığını vurguladı.

AK Parti iktidarı döneminde çalışma hayatıyla ilgili önemli adımlar atıldığını belirten Arslan, şöyle devam etti:

"İlk olarak 12 Eylül 1980 darbesinden kalan sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanunları değiştirilerek, demokratik ve örgütlenmenin önünü açan 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu çıkarılmıştır. 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü resmi tatil ilan edilmiş, bu sayede emekçiler tek yürek, tek ses olarak meydanlarda sesini daha gür duyurma imkanı bulmuştur. Kadın istihdamı ve kadın hakları konusunda ciddi adımlar atılmıştır. Ödenmesi hayal olan zorunlu tasarruflar ödenmiş, yerel yönetimler reformu gerçekleştirilmiştir. IMF'ye olan borçlarımız ödenmiş ve IMF ülkemizden kovulmuştur."

Arslan, AK Parti iktidarları döneminde her alanda çok ciddi reformlar gerçekleştirildiğini ancak hala atılması gereken adımlar olduğunu kaydetti.

AK Parti ve hükümetinin, çalışma hayatı alanı başta olmak üzere ülkenin sorunlarını en kısa zamanda çözmesini temenni eden Arslan, "Başta AK Parti'nin kurucusu ve Genel Başkanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm AK Parti teşkilatlarını ve tüm AK Parti'lileri tebrik ediyor, büyük ve güçlü Türkiye inşa etme yolunda başarılar diliyoruz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :