AK Partili vekilden köpek saldırılarına karşı ilginç çözüm önerisi! 'Ağaç ol, içinden saymaya başla..'

Başıboş köpek saldırılarının sürdüğü Türkiye'de AK Parti Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün'den köpeklerin saldırılarına karşı ilginç bir çözüm önerisi geldi. "Köpek durup dururken saldırmaz" diyen Düzgün, saldırı anında 'ağaç ol' tavsiyesinde bulundu

Türkiye'de her geçen gün çoğalan ve sayıları neredeyse 10 milyonu bulan başıboş sokak köpekleri can yakmaya devam ediyor. Neredeyse her gün sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan birçok kişi, bedelini ya yaralanmayla ya da canıyla ödemek zorunda kalıyor.

Ülke genelinde çok sayıda vatandaş köpeklerin toplanmasını talep ederken TRT Haber'e konuk olan AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Arife Polat Düzgün, köpek saldırılarına karşı ilginç bir çözüm önerisinde bulundu.

Birçok kişinin sokak köpeklerinin kendilerine saldırması durumunda ne yapacağını bilmediğini belirten Düzgün, "Sokak köpeğine nasıl davranacağımızı öğrenmemiz lazım.” diyerek birlikte yaşam vurgusunda bulundu.

"KÖPEK DURUP DURURKEN SALDIRMAZ"

Köpek saldırısına depremle örnek veren Düzgün, bir saldırı anında yapılması gerekenleri ise şu ifadelerle anlattı: Şimdi burada aynı depremde olduğu gibi bir bilinçlendirme çok önemli. Deprem olduğu zaman hepimiz biliyoruz ki en sağlam yere geçeceğiz cenin pozisyonu alacağız, bunu öğrendik. Bunun gibi sokak hayvanıyla karşılaştığımızda, bu hayvan durup dururken bize saldırmaz. Temel ihtiyaçları giderilmeyince saldırıyor.

"AĞAÇ OL POZİSYONU ALIP ELLERİMİZİ BİRLEŞTİRİP İÇİMİZDEN SAYMAYA BAŞLAYACAĞIZ"

Bu durumla karşılaştığımızda ağaç ol pozisyonu dediğimiz bir pozisyon... Çocuk ya da yetişkin, gördük köpeği belki bir şey yapmayacak. Biz ona saldırmayalım. Refleks olarak elimize taş sopa alıyoruz. Bunları yapmamamız lazım. Ağaç ol pozisyonu alıp ellerimizi birleştirip içimizden saymaya başlayacağız. Ben seninle ilgilenmiyorum, sana bir zararım olmayacak, sen de bana zarar vermeden yanımdan uzaklaşır mısın anlamına geliyor. Bir 50-60'a kadar saydığımız zaman o hayvan sizin yanınızdan uzaklaşacak.

Milletvekili Arife Polat Düzgün'ün açıklamalarının ardından köpek saldırılarına uğrayan çok sayıda vatandaş sosyal medyadan tepki yağdırdı.

İşte o vatandaş tepkilerinden bir kaçı:

011.jpg

0111.jpg

01111.jpg

011111.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum