AK Partili Metiner CHP'li Özgümüş'ü dava ediyor

AK Partili Metiner CHP'li Özgümüş'ü dava ediyor

AK Partili Mehmet Metiner, CHP'li Ümit Özgümüş'ün kendisini ölümle tehdit ettiğini belirterek, Özgümüş hakkında dava açacağını söyledi

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, dün TBMM Genel Kurulu'nda kendisini ölümle tehdit ettiğini söylediği CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş'ü mahkemeye vereceğini söyledi.

Metiner yaptığı açıklamada, Özgümüş ile aralarında geçen hakarete varan tartışma ve gerginliği anlattı.

Meclis çatısı altında bir milletvekilinin ölümle tehdit edildiğini ancak birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili'nin kınama cezası bile vermediğini belirten Metiner, '' Meral Akşener'e çok değer verdiğim halde söylemek zorundayım, birleşimi yöneten başkanvekiline kınama cezası vermediği için yazıklar olsun. Bu Başkanvekili Meclis'i nasıl yönetiyor? Bir milletvekili ölümle tehdit ediliyor, hakaretten vazgeçtik, ölümle tehdit ediliyor, 'seni öldürürüm' diyor. Bu nasıl bir şey, bunu kabul etmek mümkün değil, Meclis'in de kabul etmemesi ve o milletvekiline kınama cezası vermesi gerekirdi'' diye konuştu.

Metiner, avukatına Genel Kurul tutanaklarını gönderdiğini ve talimat verdiğini ifade ederek, ''O milletvekilini mahkemeye vereceğim'' dedi. Metiner, şöyle konuştu:

''O lafları ben söylesem, basın gün boyunca o lafları yayınlardı ama başka bir milletvekili olunca o kadar çok yayınlanmıyor ve üzerine gidilmiyor. Bir milletvekilini ölümle tehdit eden milletvekiline kınama cezasını bile çok gören zihniyete yazıklar olsun. Böyle bir milletvekiline sahip çıktığı için CHP'ye ve CHP Grup Başkanvekili'ne de yazıklar olsun.

Bir halkın katliamına sahip çıkan bir sosyal demokrat parti olabilir mi? Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirebilirsin ama bir katliama sahip çıkamazsın. Dün 'Meclis çalışsın' diye çok fazla sesimi çıkarmadım ama benim sesimi çıkarmama gerek yok. Bir milletvekili ölümle tehdit ediliyorsa, o birleşimi yöneten başkanvekilinin olaya müdahale etmesi ve kınama cezası vermesi gerekirdi. Ama hiç bir şey yapamıyorsa yazıklar olsun. Benim hakkımla hukukumu savunması gerekirdi. Meral Akşener herhangi bir milletvekili olarak, orada ölümle tehdit edilmiş olsaydı, ben gökbubbeyi aşağı indirirdim, bunu yapardım.''

Metiner, geçmişte Topal Osman'ın Meclis'ten milletvekili çıkartıp götürdüğünü ve öldürdüğünü ifade ederek, ''Topal Osman, Trabzon mebusu Ali Şükrü beyi Meclis'ten alıp götürdü, 3 gün sonra cesedi çıktı. Meclis'te Topal Osman yöntemiyle milletvekili tehdit ediliyor ama Meclis Başkanvekili tehdit edilen milletvekiline sahip çıkmıyor, yazıklar olsun'' dedi.

Etiketler :