AK Parti'li İçyer son yolculuğuna uğurlandı

AK Parti'li İçyer son yolculuğuna uğurlandı

Ankara'daki evinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybeden AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı İçyer için Hacı Bayram Camisi'nde cenaze namazı kılındı- Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Aile ve Sosyal Politika

ANKARA (AA) - Ankara'daki evinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybeden AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Taciser İçyer, son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki evinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle dün 50 yaşında yaşamını yitiren İçyer için Hacı Bayram Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Öznur Çalık, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Bakanlar Kurulu toplantısına verilen arada cenaze namazı için Hacı Bayram Camisi'ne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, Taciser İçyer'in oğulları Esat ve Ömer Faruk Uysal ile kardeşi Zafer İçyer'e başsağlığı dileklerini iletti.

Cenaze namazı öncesi İçyer'in tabutuna sarılan kız kardeşi Kevser Çiçekli, gözyaşlarına hakim olamadı.

Hacı Bayram Camisi'nde İçyer ile birlikte Şerife Mutlu ile Emine Ustaoğlu'nun cenaze namazı aynı anda kılındı.

- "Rabbim taksiratlarını hasenata tebdil etsin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, "Öncelikle üç hanım kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim taksiratlarını hasenata tebdil etsin. Cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın. Mekanları inşallah cennet olur. Bu duamızdır, temennimizdir." dedi.

Taciser İçyer'i tanıdığını, kendisinin yıllardır bu vatana ve millete hizmet noktasında bir yol arkadaşlığı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Biz biliyoruz ki her nefis ölümü tadıcıdır. Dün de tabii bu haberi alınca mukadder olan son yer dedik ve bugün de cenaze merasiminde yakınları, evlatları ve sizlerle bir aradayız. Rabbim inşallah ebedi alemde de bizleri sevgili habibinin livaül hamd ismiyle müsemma sancağı altında haşru cem eylesin diyorum." ifadelerini kullandı.

Cenazeye katılan vatandaşlara da teşekkür eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunlar bizim tabii bu dünyadaki değişmez görevlerimizdir. Bu görevlerimizden bir tanesi de bu tür cenaze merasimlerinde kardeşlerimizi ebediyete, Allah'a uğurlamaktır. Burada da Rabbimize üç hanım kardeşimizi uğurluyoruz. Ailelerine de sabırlar diliyoruz. Mekanları cennet olsun."

- "AK Parti camiası olarak üzüntümüz büyük"

Başbakan Binali Yıldırım da merhumelere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

İçyer'in AK Parti davasına hizmet ettiğini belirten Yıldırım, "Devletin, milletin, ülkenin daha güzel günlere ulaşması için her türlü fedakarlığı gösteren bir kardeşimiz, ömrünün baharında aramızdan ayrılıyor. AK Parti camiası olarak üzüntümüz büyüktür. Sayın Cumhurbaşkanımıza, büyük kadirşinaslık göstererek partimize, ülkemize büyük hizmetler yapmaya çalışan kardeşimizin son yolculuğunda bizleri yalnız bırakmamasından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm camiamıza başsağlığı diliyoruz. Yakınlarına, evlatlarına hayırlı uzun ömürler diliyoruz." şeklinde konuştu.

İçyer'in cenazesi daha sonra Gölbaşı ilçesinde Çimşit'teki aile mezarlığında toprağa verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :