AK Parti'de "Bülent Arınç" sorunu büyüyor

AK Parti'de "Bülent Arınç" sorunu büyüyor

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç'ın katıldığı haber programında kayyum atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamalara parti içindenden sert tepkiler gelirken karşılıklı açıklamalarda üslup sertleşiyor

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç'ın katıldığı haber programında kayyum atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamalar tartışmalara neden oldu. Bülent Arınç'ın  'Ahmet Türk' açıklamasına peş peşe Cumhurbaşkanlığı, AK Parti ve MHP'den tepkiler geldi

İBRAHİM KALIN: AÇIKLAMALARI ŞAHSINI BAĞLAR

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuya ilişkin yaptığı açıklamada  "Bülent Arınç Bey tecrübeli siyasetçimiz, büyüğümüzdür. Açıklamaları şahsını bağlamaktadır. Kayyum kararı somut delillere binaen alınmış karardır. Terörle bağlantısı olan idarecilerin seçimle iş başına gelmiş olsa bile tabi olduğu kanun ve kurallar vardır. Kaynaklar terör örgütüne kullanılmak üzere manipule ediliyorsa devletin elini kolunu bağlayarak seyretmesi düşünülemez. Bundan sonra da bu tür olaylar olduğunda devletin kanunları bellidir. Bunu hangi parti yaparsa yapsın. Kayyum atama sadece terörle ilgili değil herhangi bir suç işlendiğinde hayata geçirilebilir. Seçilmiş olmak kimseyi mazur kılmaz" ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ BÜLENT TURAN'DAN TEPKİ: HADİ ORADAN!

İsim vermeden Bülent Arınç'ın HDP'li Ahmet Türk ile ilgili sözlerine tepki gösteren AK Partili Bülent Turan, "Dün çıkmış bir ağabeyimiz, yok Ahmet Türk'ün terörle ilgisi yokmuş. Hadi oradan yahu. Hiçbir adam uyduruk gerekçelerle görevden alınmaz. Halkın seçtiğine saygı duyulur, ama halk seçtiği zaman giderken Kandil'den yanına eş başkan koyarsan, halkın seçtiği iradeyi Kandil'e teslim edersen, şehidin ailesini işten kovar da, aynı göreve bir terör zanlısını getirirsen, belediyenin resmi kurumu olan makamından, kimliğinden, internet sitesinden Türk bayrağını çıkartırsan, sana devlet gelir, kalk oradan kardeşim der ve kaldırır. Hiç kimse bana Ahmet Türk terörle iltisaklı değil demesin. O yaşa gelmiş bir insan, Ahmet Türk hiç şimdiye kadar PKK'ya bir tek laf etmiş mi? Kandil onu eş başkan atadığında, hayır halk beni seçti, başkası bana eş başkan olmaz dedi mi?" ifadelerini kullandı.

BİR TEPKİ DE MHP'DEN: ARINÇ ERDOĞAN'A SAVAŞ AÇMIŞTIR

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Arınç'ın açıklamalara tepki göstererek, Bülent Arınç'ı PKK ve FETÖ safında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a savaş açmakla suçladı.

 

Çiçek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"Bülent Arınç, PKK ve FETÖ safında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a savaş açmıştır. Savunduğu kişilerin tamamı PKK'yı ve HDP'yi aklamaya çalışan ve siyasi projelerini hayata geçirme çabası veren kişilerdir. AKP kendi bünyesindeki FETÖ ve PKK sevdalılarından kurtulmalıdır.

"ERDOĞAN'A DÜŞMANLIK EDENLERİ KUTSUYOR"

Bülent Arınç aylardır "MHP ile ittifaka karşıyım" diyor. HDP'li Ahmet Türk'e sahip çıkıyor, PKK-HDP sevdalısı Canan Kaftancıoğlu'na sahip çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a düşmanlık edenleri kutsuyor. Truva Atı bile değil artık ! MHP'ye düşman ama herkese sevgi kelebeği oluyor !"


 

İYİ PARTİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk da Arınç'a tepki gösterdi. Koncuk, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "İyi polis kötü polisi mi oynuyorlar? Bu şekilde Kürt vatandaşlarımızın oylarını konsolide mi etmek istiyorlar, bilinmez, ancak İçişleri Bakanlığı, Ahmet Türk'ü, terör propagandası yapmak, teröre yardım, yataklık yapmaktan belediye başkanlığından aldığını duyurdu. Hangisi doğru?" değerlendirmesinde bulundu.



 

MEHMET METİNER: KİBİR ABİDESİ, GÖLGENİ AL ÇEK GİT

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Mardin Belediye Başkanlığı düşürülen Ahmet Türk hakkındaki sözleri nedeniyle Bülent Arınç'ı yerden yere vurdu. AK Parti kadrolarında uzun yıllar vekillik yaptıktan sonra aktif siyaseti bırakan Star yazarı Mehmet Metir'den, bugünkü yazısında eski meclis başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Üyesi Bülent Arınç'a çok sert eleştiriler geldi.

Metiner'in yazısının ilgili kısmı şöyle;

Liderine ne kadar düşman kişi ve çevre varsa onlara zeytin dalı uzatmayı pek sever. Yeniden siyasi güç kazanmak için göz kırpar o malum odaklara. Lideri ne demişse tersini der. Hâlâ ait olduğunu iddia ettiği partisinin siyasalarını takmaz. Varsa yoksa kendi fikirleri. Liderinin azgın düşmanlarını överken kendi mahallesindekilere öfke kusar. Liderine hayasızca hakaret savuranları bilmem ne özgürlüğü adına savunmaktan geri durmaz. Lakin kendisine yönelik eleştiri getiren kendi mahallesindeki insanlara bir ömür boyu düşmanlık yapar. Liderinin nefsinin bir önemi yoktur onun için. Liderinin hukukunu korumanın zerrece önemi yoktur onun için. Partisiyle tersleşmemek gibi bir kaygısı da... Bir tek kendi nefsi azizdir. Sadece kendi hukuku kutsaldır. Hep kendi partisinin yanlış konuştuğu ve davrandığı algısı oluşturur ki o malum odaklar “Helal olsun adama, bir tek onda liderini ve partisini eleştirecek yürek var, yalnızca o doğruyu söyleyebiliyor!” desinler... Bunu dedirtir de... Sonra kalkıp “Ben liderimin iyiliği ve partimin yararı için fikirlerimi söylüyorum!” böbürlenmesinde bulunur... Öyle ya, bir tek onun fikri mühimdir ve pek bir yararlıdır! Gerisi boş. Büyük bilge Feridüddin Attar ne güzel tanımlar bu adam gibilerini: “Ey kibrinin kölesi olan! Al gölgeni, çek git!” Liderinin ihanetçi diye tanımladıklarını o pek bir sever. Onları bağrına basar. Liderinin dediklerinin tersini der, yaptıklarının karşısına dikilir, sevmediklerini sever, sevdiklerini de gözden düşürmek için elinden geleni ardına koymaz... Bana sorarsanız şöyle derim: Liderin ihanetçi dediklerinin verdiği zararın daha fazlasını bu adam veriyor.Hâlâ içerden konuştuğu için. Benden söylemesi.

 

ARINÇ'TAN BÜLENT TURAN'A YANIT GECİKMEDİ: BOYUNDAN BÜYÜK İŞLERE  KARIŞMA, SANA YAZIK OLUR

YİK üyesi Bülent Arınç, canlı yayında Ahmet Türk ile ilgili sözlerini eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ı adeta topa tuttu. Arınç 'Sen zaman zaman böyle çıkışlar yapıyorsun. Sivrisinek ısırığı kadar beni ilgilendirmez. Sana yazık olur.” dedi. Arınç'ın Show Ana Haber mikrofonu aracılığıyla Turan'a yanıtı gecikmedi. Turan’a sert sözlerle yüklenen Arınç “Sen zaman zaman böyle çıkışlar yapıyorsun. Sivrisinek ısırığı kadar beni ilgilendirmez. Sana yazık olur.” dedi. Arınç konuya ilişkin şunları söyledi: "Boyundan büyük işlere karışma. Bilmediğin işlere karışma. Sonra ayıp olur. Sen zaman zaman böyle çıkışlar yapıyorsun. Sivrisinek ısırığı kadar beni ilgilendirmez. Sana yazık olur. Herkes haddini bilsin. Bende bileyim. Bülent Turan da bilsin. Başka partilerin başka temsilcileri de bilsin.”

KAMUOYUNA İLAN ETSİNLER

“Ahmet Türk’ü ben yıllardan beri tanıyorum. Kandil’le HDP ile ilişkisi olduğunu ama terör ve şiddete karşı olduğunu ifade ettim. Görevden alınmıştır. Alabilir. İdari bir tedbirdir. Eğer Teftiş Kurulu’nun bir raporu varsa savcılıkların açmış olduğu davalarda varsa bunları kamuoyuna ilan etsinler. Aynı zamanda da mahkeme kararıyla görevden almayı uygulasınlar. Yoksa aksi takdirde bazılarının algısı o noktaya gelir ki kurt kuzuyu yemeye niyetlenmiş, suyun başında da olsa suyumu bulandırdın diyor, diyebilirler"

İBRAHİM KALIN HACIYATMAZ DEĞİLDİR

“İbrahim Kalın akıllı adamdır. Birileri gibi böyle hacıyatmaz değildir. Ben sözümün başında on dakika diyorum ki bana sorduğunuz sorulara sadece Bülent Arınç olarak cevap vereceğim. Ben hiçbir zaman geri adım atmış bir insan değilim. Ben hukuk çerçevesinde bildiklerimi söylüyorum. Cumhurbaşkanımıza zarar verecek hiç bir hareketin içinde olmam. Ona gelecek zararları önlemeye çalışırım. ”

 

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi (YİK) Üyesi Bülent Arınç, Habertürk Tv'de katıldığı Manşet programında, 'terörle bağlantılı olduğu' gerekçesiyle yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'le ilgili "Ahmet Türk'ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Terörle alakası yoktur, barış olsun isteyen biridir" ifadelerini kullanmıştı.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den Bülent Arınç'a tepki: Saygım kalmadı

Etiketler :