AK Parti’de aday adayı başvuruları 22 Kasım’a ertelendi

AK Parti’de aday adayı başvuruları 22 Kasım’a ertelendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdiriyle yerel seçim aday adayı başvurularının Kızılcahamam'da gerçekleşen il başkanları çalışma kampında il başkanlarının talebi üzerine 22 Kasım'a ertelendiğini duyurdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Kızılcahamam'da düzenlenen il başkanları çalışma kampında yapılan toplantı sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiriyle yerel seçim aday adayı başvurularının 22 Kasım'a ertelendiğini belirtti.

Yavuz, il başkanlarının talebi üzerine alınan bu kararın, parti teşkilatlarının daha etkili ve verimli bir şekilde aday belirleme sürecini yönlendirmek amacıyla alındığını ifade etti.

Açıklamasında Yavuz, "Kızılcahamam'da gerçekleştirilen il başkanları çalışma kampımızda il başkanlarımızın talebi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiriyle yerel seçimler aday adayı başvuruları 22 Kasım'a ertelenmiştir. Teşkilat temayül yoklaması ise 26 Kasım'da yapılacaktır" dedi.

AK Parti temayül yoklaması 26 Kasım'da

Parti içi demokratik süreçleri güçlendirmeyi amaçlayan bu kararın, yerel seçimlere ilişkin aday belirleme sürecinde daha fazla katılım ve temayülün sağlanmasına yönelik bir adım olduğu vurgulandı. Aday adayları, yeni tarihte başvurularını yapabilecekleri gibi, teşkilat temayül yoklaması da 26 Kasım'da gerçekleştirilecek.

AK Parti, bu adımıyla yerel seçim sürecini daha kapsamlı ve katılımcı bir şekilde yönetmeyi hedeflerken, partililer de daha fazla zaman ve fırsat bulacakları için aday adaylığı için başvurularını değerlendirme olanağı bulacaklar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum