AK Parti Sözcüsü Çelik: 'Rusya'nın burada rejimi kontrol altına alamamasının altı çizilmelidir'

AK Parti Sözcüsü Çelik: 'Rusya'nın burada rejimi kontrol altına alamamasının altı çizilmelidir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Rusya’nın burada rejimi kontrol altına alamamasının altı çizilmelidir” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dünyayı sarsan korona virüsüne ilişkin Türkiye'nin Avrupa standartlarının üzerinde tedbirlerini aldığını belirten ve Çin'den Türk vatandaşlarının getirildiğini belirten Çelik, Türk vatandaşlarını almaya giden uçağın Çin'e yardım da götürdüğünün altını çizdi.

“Rusya'nın burada rejimi kontrol altına alamamasının altı çizilmelidir”

Suriye'de rejim güçleri tarafından Türk askeri konvoyuna yapılan saldırı ve sonrasında Türkiye'nin verdiği cevaba ilişkin açıklamada bulunan Çelik, ”Rus tarafına birden çok kere askeri unsurlarımızın harekatı kapsamında bilgi verildi. Kim ‘Rusya tarafına bu bilgi verilmemiştir' diyorsa, baştan aşağı yalandır. Resmi olarak 2 defa bu bildirimin yapıldığını biliyoruz. Rusya ile yapılan bu saldırı sırasındaki görüşmelere rağmen rejim saldırıları sürdürünce buna karşılık TSK yüksek bir kapasite ile cevap vermiştir. 54 rejim hedefi tamamen imha edilerek 70'den fazla rejim unsuru etkisiz hale getirilmiştir. Bu karşılık verilmeye devam edecektir. Rusya'nın burada rejimi kontrol altına alamamasının altı çizilmelidir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :