AK Parti MKYK Olağanüstü Kongre Tarihini Onayladı: 21 Mayıs'ta Kongre Var

AK Parti MKYK Olağanüstü Kongre Tarihini Onayladı: 21 Mayıs'ta Kongre Var

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, olağanüstü kongrenin 21 Mayıs'ta yapılması kararını onayladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiye üyelik kararı da oy birliği ile alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu Ak Parti'ye yarın dönüyor. Yarın partiye yeniden üye olacak olan Erdoğan, 21 Mayıs'ta yapılacak olan AK Parti Olağanüstü Kongresi'nde ise yeniden partinin genel başkanlık koltuğuna oturacak. Bunun için de süreci başlatacak karar bugün peş peşe yapılan toplantıdan çıktı. İlk olarak AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı, saat 10.40'ta başladı. Merkez Yürütme Kurulu toplantısı Saat 14.00 sıralarında bitti.

MKYK: OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARINI RESMEN ONAYLADI

MYK'nın ardından Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezindeki toplantı, saat 14.50'de başladı. Toplantı 16: 20 sıralarında bitti. Toplantıda Ak Parti'nin 21 Mayıs'ta olağanüstü kongereye gitme kararı resmen onaylandı. Toplantıda, kongre hazırlıkları için MYK'ya yetki verildi. Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın açıklama yapması bekleniyor.

ERDOĞAN'IN PARTİYE ÜYELİK KARARI ONAYLANDI

MKYK'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti'ye 3 yıl sonra tekrar üye olması kararı oy birliği ile alındı.

Etiketler :