AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı: Darbe heveslileri sosyal medyayı silah olarak kullanıyor

AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı: Darbe heveslileri sosyal medyayı silah olarak kullanıyor

TBMM’de devam eden 2021 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan AK Parti Konya Milletvekili, Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Selman Özboyacı, "İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin marka değerini güçlendiriyor" dedi

AK Parti Konya Milletvekili, Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Selman Özboyacı, TBMM’de devam eden 2021 yılı bütçe görüşmelerinde İletişim Başkanlığı hakkında konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında İletişim Başkanlığı’nın çalışmalarına değinen Özboyacı, Başkanlığın Türkiye marka değerini güçlendirdiğini ifade etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 07 Aralık’ta başlayan 2021 yılı Merkezi Yönetim Bütçe görüşmeleri devam ediyor. 18 Aralık Cuma günü bitmesi planlanan görüşmelerde Cumhurbaşkanlığı’na bağlı İletişim Başkanlığı hakkında söz alan Özboyacı, Başkanlığın çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İletişim Başkanlığı önemli görevler üstlendi

İletişim Başkanlığı’nın iki yıl önce kurulmasına rağmen önemli bir rol üstlendiğine değinen Özboyacı, içeride ve dışarıda Türkiye aleyhinde kara propaganda faaliyetlerinin önlenmesi konusunda Başkanlığın titiz bir çalışma yürüttüğünü ifade etti.

“Operasyonların iletişim süreçleri kuvvetli bir şekilde yürütülüyor” Türkiye’nin Suriye’den Libya’ya, Doğu Akdeniz’den Kafkasya’ya kadar her alanda hakkını savunmaya devam ettiğine dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, “Ülkemiz Cumhurbaşkanımız liderliğinde terörün kökünü kazımak için ilk günden bu yana etkin bir çalışma yürütüyor. Başkanlığımız ise; bugün sınır ötesinde tüm terör örgütlerine karşı yapılan operasyonların iletişim süreçlerini en az sahadaki mücadele kadar kuvvetli şekilde devam ettiriyor. ‘Orada ne işimiz var’ diyenlere rağmen ‘Mavi Vatan’ dediğimiz Doğu Akdeniz’de, Suriye’de, Irak’ta, Libya’da neden bulunduğumuz hususunda milletimizi ve tüm dünyayı detaylıca bilgilendiriyor” ifadelerini kullandı.

Sosyal mecra amacına uygun kullanılmalı

“Darbe heveslileri sosyal medyayı silah olarak kullanıyor” Dijital mecraların yaygınlığının iletişim açısından çağın gerekliliği olduğuna değinen Özboyacı, sosyal medyanın birçok kolaylık sağlamasına rağmen amacını aşan işlere de yol açtığını söyledi.

Selman Özboyacı şunları söyledi: Bu mecra, amacına uygun kullanılırsa birçok kolaylığı hepimize sağlar. Şayet amacını aşarsa da neler yaşandığı herkesin malumudur. Dünyada birçok bölgede sosyal medya üzerinden başlatılan kara propagandalar ve örgütlenmeler, antidemokratik eylemlere kadar uzanmıştır. Yine darbe heveslileri bu mecrayı günümüzde maalesef bir silah olarak da kullanmaktadır. Adına Arap Baharı denilen bir süreç, birçok bölgeyi darbe, karşı devrim, iç savaş ve dış müdahaleler ile âdete kışa döndürmüştür. Buna Fransa’dan, Amerika’dan ve birçok farklı ülkeden de örnekler verebiliriz. Amacı ne olursa olsun başlatılan bu eylemler süreç içerisinde sosyal medyada üretilen dezenformasyonlarla yerini demokrasiden vazgeçişe, tükenişe ve adeta yok oluşa bırakmıştır. Bu ve buna benzer olaylara demokratik yönden katkı sunmak isteyen ülkeler, iletişimin ne kadar önemli bir araç olduğunu daha iyi anlamışlardır. İşte bu yüzden mecrasında provokasyona fırsat vermeden, doğru bilgiyi en hızlı şekilde milletimize ulaştıran İletişim Başkanlığı’nın değeri ve önemi hepimizin malumudur. Bu konuda başkanlığımızın tüm girişimlerini sonuna kadar destekliyor, milletimizin hukukunu korumaya devam edeceğini biliyoruz. 

Öte yandan İletişim Başkanlığı’nın köklü bir kuruluş olduğuna ve Gazi Mustafa Kemal önderliğinde kurularak milli mücadelede önemli bir rol üstlendiğine de değinen AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, kurumun bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vizyonu ile yeniden etkin hale getirilerek Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine sağlam adımlarla ilerlemesine katkı sunacağının altını çizdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.