AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız:

AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız:

"Ülkemiz özellikle 2011'den sonra en yüksek sanayi üretimini yaşıyor. Bu da büyüme ve istihdamın daha da artacağını gösteriyor"

KONYA (AA) - AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Türkiye'nin özellikle 2011'den sonra en yüksek sanayi üretimini yaşadığını, bunun büyüme ve istihdamın daha da artacağını gösterdiğini söyledi.

Altunyaldız, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Kuzey Irak'ta yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Millet ve ülke geleceği için gerekli adımların atıldığını vurgulayan Altunyaldız, sözde referandumun hiçbir geçerliliğinin olmadığının altını çizdi

Altunyaldız, sözde referandımın Irak Anayasası'na ve Türkiye ile olan tüm anlaşmalara aykırı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu referandumu ülke olarak kabul etmiyor ve 'yok hükmünde' olduğunu ifade ediyoruz. Bölge ülkeleri ile irtibatımız devam ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İran'a ziyaret gerçekleştirecek. Yine Irak ile ortak bir tatbikat da yapıyoruz. Bu da bölgesel konulardaki duyarlılığımızı ve bölgedeki istikrarı bozacak hamlelere karşı olan tavrımızı net bir şekilde ortaya koyuyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin kararını özellikle Kürt halklarının menfaati ve geleceğine son derece zararlıdır."

Türkiye'nin belirlediği hedeflere ilerlediğine işaret eden Altunyaldız, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda bir taraftan bölgesel güvenliğini sağlamaya çalışırken diğer taraftan küresel anlamda da gerekli adımlarını atıyoruz. Kredi derecelendirme kuruluşları, yanlı ve maalesef sübjektif raporlarla ülkemizin kredi notunu düşürmüştü. Ancak ülkemizin 2017'nin ilk yarısında yüzde 5’in üzerindeki büyümeyi görmesi ile söz konusu kuruluşlar, ülkemize dair beklentilerini yukarı yönde revize etmek zorunda kaldılar. İnşallah 2017'de yüzde 5’in üzerinde bir büyüme bekliyoruz. Ülkemiz özellikle 2011'den sonra en yüksek sanayi üretimini yaşıyor. Bu da büyüme ve istihdamın daha da artacağını bizlere gösteriyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :