AK Parti Konya Milletvekili Ağralı:

AK Parti Konya Milletvekili Ağralı:

"Başta Avrupa olmak üzere herkes, elindeki son kozları kullanıyor"

KONYA (AA) - AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Türkiye'nin bu yükselişi ve ilerleyişi içeride olduğu kadar dışarıda da rahatsızlık yaratmış durumda. Başta Avrupa olmak üzere herkes, elindeki son kozları kullanıyor." dedi.

Ağralı, AK Parti Konya İl Başkanlığında, halk oylaması ile Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

Özgürlük, demokrasi ve insan haklarının savunuculuğu söz konusu olduğunda, Avrupa'nın hiç kimseyi konuşturmadığını ifade eden Ağralı, "Avrupa, bugün en zelil davranışları sergilemekten çekinmiyor." diye konuştu.

Ağralı, halk oylaması sürecinde yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını ve halk oylamasının önemini vatandaşlara anlatıklarını dile getirdi.

Anayasa değişikliğinin bazı çevreleri rahatsız ettiğini aktaran Ağralı, şöyle devam etti:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu'nda değişiklik sürecinin ilk başladığı günden itibaren ortaya asla hiçbir öneri ve teklif ile gelmeyen zihniyet, Meclis görüşmelerinde, kürsüyü saatlerce işgal etmiş ve kendince yalan yanlış yöntem ve ifadelerle farklı yollara tenezzül etmiştir. Aslında kendileri her şeyin farkında. Tüm bu yalan ve iftiralarının sebebi, yıllarca bu milletin değerlerine, inancına ve beklentilerine cevap veremediklerinden kaynaklanıyor."

Ağralı, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un, "evet" oyu kullanacaklarla ilgili sözlerine de tepki gösterdi.

Böyle düşünenlere cevabın sandıkta verileceğini vurgulayan Ağralı, "Halkımıza bugüne kadar hep üstten bakan bu zihniyet, sandıkta tarihlerinin en büyük tokadını yiyecek. Millet, kendi kendini yönetecek. Yöneticisini kendisi seçecek, beş yıllık süreçte verdiği görevi layıkıyla yerine getiremezse millet onu alaşağı edecek. Bunun neresi tek adamlık veya diktatörlük." diye konuştu.

Ağralı, son olarak Konya Numune Hastanesinin inşasının tüm hızıyla devam ettiğini, hastanenin en geç 1 Eylül gibi hasta kabulüne başlamasını beklediklerini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :