AK Parti Konya İl Teşkilatı Referandum İçin Sahaya İndi

AK Parti Konya İl Teşkilatı Referandum İçin Sahaya İndi

AK Parti Konya İl Teşkilatıi 16 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması çalışmalarının startını düzenlenen programla verdi.

AK Parti Konya İl Teşkilatıi 16 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması çalışmalarının startını düzenlenen programla verdi.

AK Parti Konya İl Başkanlığında düzenlenen programa, AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, M.Uğur Kaleli, Leyla Şahin Usta, Hüsniye Erdoğan, Halil Etyemez, Hacı Ahmet Özdemir, Mustafa Baloğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, ilçe belediye başkanları, teşkilat mensupları ve çok sayıda partili katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Musa Arat, referandum da evet oylarını en yükseğe çekeceklerini söyledi. Başkan Arat, kapı kapı dolaşıp yeni sistemi anlatacaklarını ifade ederek, "Yeni bir sefere çıkıyoruz. 7 Haziran'da olduğu gibi, 1 Kasım'da olduğu gibi, 15 Temmuz gecesinde Mevlana Meydanında olduğu gibi sefere çıkıyoruz. Bu sefer 16 Nisan'da olacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasında Konya'nın üzerine düşen görevi yerine getirmesi adına, 16 Nisan'da partimize en yüksek destek verilmesi adına sizlerle bugün meydanları çıkıyoruz. 16 Nisan'da vereceğimiz emekler, atacağımız terlerle bereket gelecek. Evet oylarını Konya'da en yükseğe çekeceğiz. Halkımıza anayasa değişikliklerini tek tek anlatacak ve bunun gereklerini izah edeceğiz. Kapı kapı dolaşıp anayasayı anlatacağız" şeklinde konuştu.

"Devlet düşmanları, millet düşmanları 'Hayır' çıkması için kol kola"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, devlet düşmanlarının, millet düşmanlarının hayır oyu çıkması için kol kola olduğunu kaydederek, "16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Konyamızın, alnı açık, başı dik, yüzü aydınlık bir şekilde çıkabilmesi için ve davamıza milletimize yine en yüksek desteği verebilmemiz için bu alandayız. Türkiye yeni bir imtihan sürecinden geçiyor. İçte ve dışta uğraştığımız olaylar görüyorsunuz. Büyük Türkiye hedefine ulaşmamamız için, mazlumlara derman olmamamız için, ecdadına layık bir geleceği kurmamamız için dört bir taraftan Türkiye'ye savaş açılmış durumda. Bu halk oylaması ile ilgili şöyle bir yanlış ifade kullanılıyor. 'Evet çıksa da hayır da çıksa çok bir şey değişmeyecek deniyor.' Bu çok yanlış, devlet düşmanları, millet düşmanları, Türkiye düşmanları hayır çıkması için kol kola omuz omuza çalışıyorlar. Bölücüler, terör örgütleri, devlet düşmanları, emperyalist güçler 16 Nisan'da hayır çıkması için niye çalışıyorlar. Bu büyük oyunu görmemiz ve bozmamız için dört bir koldan gecemizi gündüzümüze belediye başkanları olarak, meclis üyeleri, teşkilat mensupları ülkemizin geleceğini düşünen tüm insanlarımızla büyük bir gayretle çalışmalıyız" diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli de, Konya'nın vefalı bir şehir olduğunu belirterek, "Mecliste 330 üzerinde oy alarak 18 madde üzerinden referandum a götürüyoruz. 'Diyorlar ki rejim değişiyor' hayır arkadaşlar rejim değişmiyor sistem değişiyor. Sistemin temeline bizim istediğimiz gibi tam millet oturmuyor ama bu değişiklikle inşallah bize özgüveni veriyor" dedi.

Referandum öncesinde yürütülecek çalışmalarda il merkezinin yanı sıra ilçelerde düzenlenen programlarla anayasa değişikliği paketi halka anlatılacak.

Etiketler :