AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı koronavirüsün Konya'ya nereden geldiğini açıkladı

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı koronavirüsün Konya'ya nereden geldiğini açıkladı

AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında video konferans aracılığıyla yaptığı basın toplantısında İl Başkanı Hasan Angı salgınla ilgili olarak "İnşallah en kısa zamanda bu salgından daha da güçlenerek çıkacağız" dedi.

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla ilgili konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, alınan tedbirler ve son durumla ilgili konuştu.

Başkan Hasan Angı, “Tüm dünya çok önemli bir sınavdan geçiyor. Ülkemiz de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde koronavirüs salgınıyla mücadelede başarılı olan ülkelerin başını çekiyor. Biz de şehrimizde salgınla ilgili alınması gereken tedbirleri belediye başkanlarımız ile video konferans aracılığıyla görüşüyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu salgından daha da güçlenerek çıkacağız. Konyalı hemşerimden kurallara uymalarını ve mümkün olmadıkça evden çıkmamalarını rica ediyorum” dedi.

Sosyal medyada bilgi kirliliği yaşandığını ifade eden Başkan Angı, ilçelerde sosyal medyada konuşulduğu kadar vaka olmadığını da dile getirdi.

Bazı ilçelere İstanbul ve İzmir gibi illerden gelen vatandaşlardan virüs bulaştığını aktaran Angı, şunları kaydetti: “Şehir merkezindeki hastanelerde İstanbul ve İzmir’den gelen insanlarımız tedavi ediliyor. Bu kişilerden pozitif olanlar, şüpheliler var. Sosyal medyada paylaşılan rakamlara kimse inanmasın. Konya adına çok kaygı duyacağımız rakamlarımız yok” dedi.

Vatandaşlarımızın tedbirlere riayet etmesini istiyoruz diyen Angı konuşmasında “Yeni hastanelere ihtiyacımız yok. Konya Şehir Hastanesi’nin ilk etabı bitmek üzere. Şu an Konya’nın yeni bir hastaneye ihtiyacı yok. Vakaların birçoğu yurtdışı kaynaklı oldu. Yurtdışı bağlantısı bu noktada en öncelikli hal göründü. Şehirlerarası ulaşım minimize edildi. Şehir içinde bile ilçeden ilçeye gidiş bir sebebe bağlı olması gerekiyor. Keyfi olarak kimse şehir dışına çıkmamalıdır” sözlerine yer verdi.

2.jpg

Etiketler :