AK Parti Kırklareli 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Kırklareli 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: (2)- "Bizim ruhumuz Kuvayi Milliye ruhudur. 15 Temmuz'da darbeci çakalların karşısına çıkan da tankların karşısında korkusuzca duran da Cumhurbaşkanımızın meydanlara çağrısına kulak veren de enkaz altından

KIRKLARELİ (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bizim ruhumuz Kuvayi Milliye ruhudur. 15 Temmuz'da darbeci çakalların karşısına çıkan da tankların karşısında korkusuzca duran da Cumhurbaşkanımızın meydanlara çağrısına kulak veren de enkaz altından dolunay gibi bir bağımsız devlet çıkaran da Kuvayi Milliye ruhudur." dedi.

Yıldırım, Kırklareli Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında, tarım desteklerini kaldıran hükümetlerin aksine çiftçiye, köylüye gereken desteği verdiklerini, çiftçinin, hayvancılığın, tarımın yanında yer aldıklarını ifade ederek, tarıma verilen destek miktarının 7 kat artığını, tarımsal gelirin 2002'deki 37 milyar liradan, 2016 sonunda 162 milyar liraya çıktığını, tarımsal gelirlerde Türkiye'nin Avrupa'da ilk sırada yer aldığını kaydetti.

Gübrede ve yemde KDV'nin tamamen kaldırıldığını, mazot desteği uygulamasını ilk defa AK Parti'nin başlattığını anlatan Yıldırım, "Önümüzdeki seneden itibaren mazot desteğini de gübre desteğini de daha fazla artıracağız. Buradan bunun sözünü veriyorum." diye konuştu.

Yıldırım, tarım ürünlerindeki ihracatın 15 yılda 4 kat artığına işaret ederek, "Tarımda Cumhuriyet tarihinin en önemli üretim rekorlarını kırmaya devam ediyoruz. Ama yapılanları yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah yeni müjdelerimiz olacak." dedi.

Binali Yıldırım, 1972'de lise öğrencisi olduğu dönemde öğretmeninin kendisine Alpullu Şeker Fabrikası'yla ilgili bir ödev verdiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Alpullu Şeker Fabrikası cumhuriyet tarihinde ilk önce Gazi Mustafa Kemal'in emriyle kurulmuş bir şeker fabrikası. Araştırdım, kitaplara baktım, kütüphanelere gittim, bulamadım. Sömestr tatiliydi, sonunda 'Oraya gideyim, orada Alpullu Şeker Fabrikası hakkında bilgi alayım.' dedim. Otobüse bindim, geldim Alpullu'ya bir gün boyunca bilgi alarak, fabrika ne zaman yapılmış, ne gibi hizmetler yapmış, bunları yazdım, ödevimi tamamladım. Bunu niye anlatıyorum? Çünkü öyle bir Türkiye'den bugün elimizdeki cep telefonuyla dünyanın her türlü bilgisine ulaşabilen bir Türkiye'ye geldik. Bunu getiren AK Parti iktidarıdır, sizin iktidarınızdır. Şimdi arama motoruna giriyorsunuz, istediğiniz bilgi hemen önünüze seriliyor. Buraya gelirken merak ettiklerimize yolda baktık, Kırklareli ile ilgili her türlü bilgiye anında ulaştık."

Bilginin güç, üretim, kalkınma, gelişme olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Artık topu, tüfeği fazla olanlar değil, bilgiye sahip olan ülkeler bir adım öne geçiyor. Bilgiyi üreten, bilgiye sahip olan, bilgiyi paylaşan ve kullanan ülkeler gelişmiş ülkeler safında yerini alıyor." ifadelerini kullandı.

- "O günler geride kaldı"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "ağzından çıkanı kulağının duymadığını" söyleyerek, şunları kaydetti:

"Şimdi de 15 Temmuz gecesi Boğaz Köprüsü'nü işgal etme girişiminde bulunan, bu işgale karşı koyan vatandaşları gözünü kırpmadan şehit eden alçak, asker kılığına girmiş FETÖ'cü teröristleri savunmaya kalkıyor. Askerlerle bunları karıştırmayalım, vatansever, bayrağını seven askerlere sözümüz yok, aklını 1 dolara satmış, asker kılığına girmiş FETÖ'cü teröristlerden bahsediyoruz. Bunlar, sabaha kadar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, elinde ay yıldızlı bayraktan başka hiçbir şey olmayan masum insanları gözlerini kırpmadan tarayarak, öldürdüler. Bunu görmedin mi Kılıçdaroğlu? Göremezsin, sen çünkü bir eve sığındın, geceyi orada geçirdin. Milletin gördüğünü, siz ne zaman gördünüz? Köprüde kadın, erkek, genç, yaşlı demeden insanları şehit ettiler. Baba-oğul, Erol ve Abdullah Tayyip Olçok, kardeşlerimizi de orada o gece şehit ettiler. İnsanların gözü önünde sevdiklerinin kanlarını döktüler. Bu insanların, bu şehitlerin hakkını savunmak gerekmiyor mu? Sen bunu yapacağına, 'Neden bunları koruyan kanun çıkardınız?' diye hükümete veryansın ediyorsun. Öyle yağma yok kardeşim. Buradan açık söylüyorum: Darbecilerin yanında mısın, darbeye göğsünü geren aziz vatandaşlarımın yanında mısın? Bunu çık millete izah et. Arkalarında bıraktıkları, çocuklarının, eşlerinin haklarını niye aramıyorsun? Bugüne kadar bu görülen davalara gittin mi, onların hallerini sordun mu? Bütün bunlar yaşanmamış gibi aziz şehitlerimizin hatıralarına da saygı göstermeyip, 'Bu bir kontrollü darbedir.' deme cüretini gösteriyorsun. Yazıktır yazık. Bu nasıl vicdan, bu nasıl izan? Bu söylemin altındaki mesaj nedir biliyor musunuz? Vatan da istiklal de istikbal de elden gitse, millet sesini çıkarmasın demektir. O günler geride kaldı.

Bizim ruhumuz Kuvayi Milliye ruhudur. 15 Temmuz'da darbeci çakalların karşısına çıkan da tankların karşısında korkusuzca duran da Cumhurbaşkanımızın meydanlara çağrısına kulak veren de enkaz altından dolunay gibi bir bağımsız devlet çıkaran da Kuvayi Milliye ruhudur.İşte o ruh bugün Kırklareli'de dimdik ayaktadır. Bunlar, siyaseti her gün ortaya çıkıp aslı astarı olmayan yalan dolan laflarla gündeme getirmeye çalışmak zannediyor. Yıllardır bozuk plak gibi aynı sözlerle aynı nakaratlarla milleti ikna edeceklerini zannediyorlar. Sanıyorlar ki bu millet, onların dersini çalışmadığını bilmiyor. Allah'a şükür bu milletin karşısına hiçbir zaman böyle tutarsız, böyle boş laflarla çıkmadık. bu ülkeye her alanda çağ atlattık, laf üstüne laf etmedik, taş üstüne taş koyduk."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :