AK Parti kampı esnafın yüzünü güldürdü

AK Parti kampı esnafın yüzünü güldürdü

Afyonkarahisar'da üç gün süren AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, esnafın yüzünü güldürdü- Afyonkarahisar ESOB Başkanı Konak:- "Üç gün boyunca bütün ulusal televizyon kanalları ve gazeteler Afyonkarahisar'dan bahsetmiştir. Bu büyük bir tan

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da üç gün süren AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, esnafın yüzünü güldürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri, MKYK üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile MYK üyeleri katılımıyla hafta sonu gerçekleştirilen toplantı nedeniyle Türkiye'nin dört bir tarafından gelen partililer, kent merkezini gezerek Afyonkarahisar'ı tanıma fırsatı buldu. Üç günlük kampın ardından memleketlerine dönen partililer, yanlarında özellikle kentin en meşhur ürünlerinden sucuk, lokum, kaymak ve ekmek kadayıfı götürmeyi ihmal etmedi. Ürünlerin yoğun ilgi görmesi esnafı da sevindirdi.

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kentteki esnafa büyük katkı sağladığını söyledi.

AK Parti kampı sayesinde yurt çapında kentin reklamının yapıldığına dikkati çeken Konak, "Tanıtım bir şehir için çok önemlidir. Üç gün boyunca bütün ulusal televizyon kanalları ve gazeteler Afyonkarahisar'dan bahsetmiştir. Bu büyük bir tanıtımdır. Kamp sırasında sucuğundan kaymağına, lokumundan ev ekmeğine, haşhaşına birçok ürün satan esnafımız para kazanmıştır. Oda olarak, bu tür toplantıların sayısının artmasını diliyoruz." dedi.

Konak, kongre turizminde Afyonkarahisar’ın son zamanlarda ön plana çıktığına işaret ederek bunun kent ekonomisine ciddi katkılar sunduğunu vurguladı.

- "Uzunçarşı'da 30 günlük hareketlilik yaşattı"

Uzunçarşı esnafından Ahmet Önder ise AK Parti'nin böylesine önemli bir toplantı için Afyonkarahisar'ı tercih etmesinin kendileri için büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

Toplantı sayesinde esnafın yüzünün güldüğünü anlatan Önder, şöyle devam etti:

"Milletvekillerimiz ve bürokratlarımız alışverişlerinde genellikle lokum, sucuk, kaymak ve şekerleme aldı. Eş, dost ve akrabalarına bunları götürdüler. Görevlilerin de alışverişi oldu. AK Parti kampı kentimizin tanıtımında çok büyük öneme sahip. Bu alışverişler sayesinde esnaf olarak bizde onlarla istişareler yapma fırsatı yakaladık. Kamp üç gün sürdü ama Uzunçarşı'da 30 günlük hareketlilik yaşattı. Bu kampın ilimizde düzenlenmesinden çok memnunuz. Artık onlar da bizimle birlikte ev sahibi oldular aslında. Yine şehrimize yapılın hizmetler ve açılışlardan dolayı teşekkür ediyoruz."

- "Özel indirimler uyguladık"

Esnaf Enver Öney de AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme toplantısında Afyonkarahisar esnafına yoğun ilgi olduğunu ifade etti.

Ziyaretçilerin kentin marka ürünlerini tercih ettiğini kaydeden Öney, "Misafirlerimize özel indirimler uyguladık. Satışlarımız çok güzel ve yoğundu. Lokum, kaymak ve tatlı satışlarımız oldu. Bu kampın Afyonkarahisar esnafına çok güzel katkısı var." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :