AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Güvenç:

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Güvenç:

“Zor bir ülkede yaşıyoruz, düşmanı bol bir ülkede yaşıyoruz. Her gün yeni bir entrika, yeni bir provakasyon, yeni bir saldırıyla karşı karşıya olan bir ülkede yaşıyoruz"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Zor bir ülkede yaşıyoruz, düşmanı bol bir ülkede yaşıyoruz. Her gün yeni bir entrika, yeni bir provokasyon, yeni bir saldırıyla karşı karşıya olan bir ülkede yaşıyoruz." dedi.

Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Andırın Belediyesi tarafından kışla bahçesinde düzenlenen iftar programına katıldı.

Programda konuşan Güvenç, "Bu gün bu ülkede oruç tutan bir insanın Türkiye'nin neresinde olursa olsun, akşam iftar açacak mutlaka bir yeri vardır. Bu dönüşümü elhamdülillah sağladık. Hatta artık sahurlarda da programlarla bu ülkenin çocuklarının karnını doyuracağı, sahurunu yapacağı bir mekanı Türkiye'nin her yerinde kurmaya başladık. Bunlar da sizin desteğiniz ve dualarıyla oldu. Zor bir ülkede yaşıyoruz, düşmanı bol bir ülkede yaşıyoruz. Her gün yeni bir entrika, yeni bir provakasyon, yeni bir saldırıyla karşı karşıya olan bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

Allah'ın izniyle birlik ve beraberlik içerisinde bunların hepsinin üstesinden geleceklerini ifade eden Güvenç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakın geçene sene 23 Temmuz'dan itibaren Güneydoğu'da halkı ayaklandırmayı düşündüler. 'Halk savaşı çıkartıyoruz' dediler. Bugün gelinen noktada oradaki Kürt halkı da onları yüzüstü bıraktı. Devletine milletine sahip çıktı. Bu, bizlerin, sizlerin, imanı, inancı sevgi şevkat dolu olmalarıyla oldu. Dünyada ekonomik kriz devam ediyor ama bizim ilk üç aylık büyüme hızımız 4.8’le dünyanın ilk 20 devleti içerisinde 1 numara. Bütün bu sıkıntılara rağmen, bütün bu saldırılara rağmen bizim insanımız, yatırım yapıyor, çalışıyor, üretiyor, yeni istihdam alanları açıyor. Allah bu istikrarı bozdurmasın, el el gönül gönüle bu ülkeyi büyütelim diyorum."

Türkiye'nin genç nüfusunun Avrupa'daki bir çok ülkenin nüfusundan fazla olduğunu ifade eden Güvenç, Türkiye’de 20 milyon civarında okul çağında genç bulunduğunu anımsattı.

Programa, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Kılıç ve Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan ile vatandaşlar katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :