AK Parti İzmir'de aday göstermeyecek, İYİ Parti adayı Ümit Özlale'yi destekleyecek

AK Parti İzmir'de aday göstermeyecek, İYİ Parti adayı Ümit Özlale'yi destekleyecek

İzmir'de yerel seçimler öncesi sürpriz iddia! AK Parti İzmir'de aday göstermeyecek mi? İYİ Parti'nin adayı Ümit Özlale'yi destekleyeceği iddia ediliyor.

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler yaklaştıkça kulislerde iddialar da artmaya devam ediyor. Hürriyet yazarı Deniz Sipahi, AK Parti'nin İzmir'de aday çıkarmayarak İYİ Parti'nin adayı Ümit Özlale'yi destekleyeceğinin konuşulduğunu yazdı. Sipahi, konuştuğu AK Parti'li yetkililerin ise bunu yalanladığını belirtti.

Sipahi, bugünkü yazısında yerel seçimle ilgili olarak şunları kaydetti:

  • İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş, Aydın'da Özlem Çerçioğlu'nun adaylıkları kesin... Özgür Özel de bu üç ismin arkasında duruyor. AK Parti İstanbul ve Ankara'yı kazanacak güçlü adaylarla seçime girecek. İstanbul, Ankara'da Cumhur İttifakı'nın ortak adayla seçime gitmesi bekleniyor.
  • İzmir'de İYİ Parti'nin adayının Ümit Özlale olacağı açıklandı. Kulislerde AK Parti'nin aday göstermeyeceği Özlale'yi destekleyeceği konuşuluyor. Konuştuğum AK Partili yetkililer böyle bir konunun sözkonusu olmadığını söylediler.
  • CHP İzmir'de bu ilk sınavda başarılı olmak isteyecektir. O yüzden Kurultay sürecinin üzerine bir sünger çektiği söyleniyor. İzmir'de Tunç Soyer'in mevcut belediye başkanı olarak önde olduğu, asıl değişimin ilçe belediyelerde olacağı da Ankara'da konuşuluyor.

AK Parti'nin İzmir'de aday göstermeyeceği iddialarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığı önümüzdeki günlerde netleşecek. Ancak kulislerde konuşulanlar, yerel seçimlerin Türkiye siyaseti için önemli bir sınav olacağını gösteriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.