AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın iftarı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın iftarı

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: - "Nice ramazanlarda birlikte olmak dileğiyle sizlere saygılar sunuyorum. Hayırlı günler, hayırlı ramazanlar, hayırlı bayramlar diliyorum"- AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: - "Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eyl

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Nice ramazanlarda birlikte olmak dileğiyle sizlere saygılar sunuyorum. Hayırlı günler, hayırlı ramazanlar, hayırlı bayramlar diliyorum." dedi.

Avcı, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada iftarda bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bugün Topkapı Sarayı'ndaki Hırka-i Saadet'i ziyaretleri için teşekkürlerini sunan Avcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Eyüp Sultan Türbesi ve Aziz Mahmud Hüdai Türbesi'nin ramazan boyunca 24 saat açık olması talimatını verdikleri için de, türbeleri gelip ziyaret edenler adına teşekkür etti. Bakan Avcı, "Nice ramazanlarda birlikte olmak dileğiyle sizlere saygılar sunuyorum. Hayırlı günler, hayırlı ramazanlar, hayırlı bayramlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ise 1044 gün aradan sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden AK Parti ile buluştuğunu hatırlattı. Ataş, "Bu kutlu yolculukta Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle siyaset yapmayı nasip etti. Bu kutlu yolda 2019, 2023 ve 2035 hedefleri için bizlere Rabbim nasip etsin. Yeniden partimizin genel başkanı olarak geleceğe doğru daha heyecanlı, daha motivasyonu yüksek bir şekilde hedeflerimizi yakalamak için teşkilatlarımızda, sandıklardan genel merkeze kadar her kademede görev yapan tüm kardeşlerimizle bu kutlu yolculuğumuzu inşallah sürdüreceğiz." diye konuştu.

15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlere rahmet dileyen ve onlara dua eden Ataş, 15 Temmuz gazilerine de acil şifalar diledi.

- "Hepimizin üzerinde şehitlerin çok büyük sorumlulukları var"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise iftarda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirtti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk ramazanda birlikte olduklarını hatırlatan Temurci, "Şehitlerimizi asla unutmayacağız. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. İstanbul'da 98 şehidimiz var. Türkiye'de 249 şehidimiz var. Teşkilat olarak 34 şehidimiz var. Hepimizin üzerinde şehitlerin çok büyük sorumlulukları var." ifadelerini kullandı.

Ülke olarak içte ve dışta oynanan oyunların farkında olduklarını söyleyen Temurci, 2019 hedefleri için teşkilatla yürümeye devam edeceklerini aktardı.

Hiçbir engeli gözlerinde büyütmediklerini anlatan Temurci, "Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Milletimizi, vatanımızı, devletimizi daim etsin." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da bu topraklarda bin yıllık tarihimiz olduğunu ve bunun AK Parti ailesine büyük sorumluluk yüklediğini söyledi. Topbaş, "Hepimizin ramazan-ı şerifi mübarek olsun. Kadir gecemiz şimdiden kutlu olsun. Hepinizi sevgi ve salgıyla selamlıyorum." dedi.

- Notlar

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan iftarda, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi İmam Hatibi Halil Necipoğlu bir ilahi dinletisi sundu. Ayrıca, iftar esnasında parti teşkilatının yaptığı çeşitli iftar programlarından fotoğraflar ekrana yansıtıldı.

Zaman zaman "Recep Tayip Erdoğan" sloganları atılan programda, salona "Sağlam İrade Güçlü Türkiye", "Sağlam İrade Kurucu Lider", "Hep Birlikte Yeni Hedeflere" afişlerinin de aralarında bulunduğu çeşitli afişler asıldı. Salonda, ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleri ile parti ve Türk bayraklarının asıldığı görüldü.

İftara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra partinin İstanbul milletvekilleri, belediye başkanları, eski ve yeni parti mensupları, şehit yakınları ve gazilerin de aralarında olduğunu 4 bini aşkın davetli katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :