AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci:

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci:

"Bu paketin ve referandumun, Türk siyasetinin geleceği ve demokrasimiz açısından çok olumlu katkıları olacağını ifade etmek isterim"

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, 16 Nisan'da halk oylaması yapılacak anayasa değişikliğinin, Türk siyasetinin geleceği ve demokrasi açısından olumlu katkıları olacağını belirtti.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Temurci'nin, "Evet Platformu"na destek veren sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) İl Başkanlığında bir araya geldiği bildirildi.

Toplantıda konuşan Temurci, Evet Platformu'nun halk oylaması kapsamında önemli çalışmalar yaptığını ve kendilerinin de buna destek verdiğini dile getirdi.

Temurci, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinerek, şunları kaydetti:

"Gelişen zaman içerisinde gördük ki referandum artık sadece Türkiye’nin değil. Bu süreçte bazı ilçelerde yapmış olduğumuz buluşmalarda, özellikle STK’larımızın bu meseleye sahip çıkması bizleri mutlu ediyor. Referanduma az bir zaman kaldı. Gönlümüz isterdi ki sıfır bir anayasayı Mecliste milletin temsilcileriyle beraber yazıp, milletin onayına sunalım. Maalesef olmadı. 1950’den bu yana olan anayasalara bakacak olursak, bu anayasa paketinde en büyük uzlaşı zemini oluştu. Az biz zaman kaldı. Türkiye’de siyaset devrim yaşayacak. Gelişecek, değişecek ve kaliteli bir zeminde yapılacak."

CHP’de daha önce görev yapmış bazı kişilerin, anayasa değişiklik paketinin Türkiye’de siyaseti değiştirecek etkisi olacağını söylediklerini aktaran Temurci, "İdeolojik siyaset yapan muhalefet liderleri, artık milleti kandıramayacak. Koltuklarından kalkacaklar ve siyasete taze kan gelecek. Anayasa değişiklik paketinin Türkiye’de siyaseti değiştirecek bir etkisi olduğuna inanan bir kesimin de CHP’nin tabanında olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bu paketin ve referandumun Türk siyasetinin geleceği ve demokrasimiz açısından da çok olumlu katkıları olacağını ifade etmek isterim." değerlendirmesini yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :