AK Parti İstanbul Aday Tanıtım Programı

AK Parti İstanbul Aday Tanıtım Programı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: (3) - "Yeni havalimanı, Türkiye'nin sadece prestij projesi değil. Aynı zamanda 2023 hedeflerinin de manivelası olacaktır. Şimdi ana muhalefetin adayı, ona kalsa zaten böyle devasa ve dev bir ha

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yapımı süren üçüncü havalimanının Türkiye’nin sadece prestij projesi olmadığını, aynı zamanda 2023 hedeflerinin de manivelası olacağını belirterek, "Şimdi ana muhalefetin adayı, ona kalsa zaten böyle devasa ve dev bir havalimanını istemez. Hiçbir şey istemiyorlar ki. Kanal İstanbul, 'hayır.' Tutturmuş birşey; 'Üçüncü köprüyü Erdoğan yaptıysa ben de dördüncüyü yaparım.' Ya yapamazsın, senin havsalan bunu almaz." dedi.

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen, partisinin İstanbul aday tanıtım programında yaptığı konuşmada, demokrasiden ekonomiye kadar attıkları her adımı, milletin adalet ve kalkınma arayışının bir parçası olarak gördüklerini ifade etti.

Yerli ve milli olanı, evrensel insanlık birikimiyle, modern demokratik siyasetin gerekleriyle harmanladıklarını aktaran Erdoğan, "Sabitelerimizi koruduk. Ancak ülkemizin değişen ihtiyaçlarına ve değişen dünyaya duyarsız kalmadık. Bunları yaparken tecrübe kazandık, güçlendik. Buna karşılık kuruluş hedeflerimizden, bu aziz millete hizmetkar olmaktan hiç sapmadık. Biz bu aziz millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Biz milletimizle hep dertleştik ve ona hesap verdik. Kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapmak yerine, herkesin gözü önünde biz muhasebe yaptık. Milletimize olan saygımızın ve sevgimizin gereği olan bu siyaset tarzımızı sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Milletimizle harbi ve hasbi şekilde kurduğumuz ilişkiyi, 40 yıllık siyasi hayatımızın her safhasında olduğu gibi yeni dönemdeki sürdüreceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, her bir milletvekili adayı arkadaşının bu duruşla milletin karşısına çıkmasını beklediğini dile getirerek, "Biz muhalefet gibi iki yüzlü davranmadık, davranamayız. Bizim ağzımızdan bir söz çıkarsa onu yapmak, boynumuzun borcu haline gelir. Bugüne kadar milletimize ne söz verdiysek yaptık, bundan sonra da yapacağız." dedi.

- "Yatırım denince akla AK Parti gelir"

Seçim beyannamesinde İstanbul’a verdikleri birçok söz olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle devam etti.

"Bunların ayrıntılarını sizler zaten biliyorsunuz ve inanıyorum ki satır satır milletimize anlatıyorsunuz. Burada sadece birkaç husus üzerinde duracağım. Bunlara dikkat edelim. Ekranları başında bizi izleyen milletime özellikle bunları duyurmak istiyorum. Çünkü muhalefet veya diğer cumhurbaşkanı adayı olan arkadaşlarımızın yaklaşımlarını anlamak mümkün değil. Yeni havalimanı, Türkiye'nin sadece prestij projesi değil. Aynı zamanda 2023 hedeflerinin de manivelası olacaktır. Şimdi ana muhalefetin adayı, ona kalsa zaten böyle devasa ve dev bir havalimanını istemez. Hiçbir şey istemiyorlar ki. Kanal İstanbul, 'hayır.' Tutturmuş birşey; 'Üçüncü köprüyü Erdoğan yaptıysa ben de dördüncüyü yaparım.' Ya yapamazsın, senin havsalan bunu almaz. Bak biz denizin altından Marmaray'ı geçirdik. Haberin var mı? Biz denizin altından Avrasya Tüneli'ni geçirdik. Haberin var mı? Biz Osmangazi Köprüsü'nü yaptık. Haberin var mı? Biz Adıyaman’a bağlanan Nissibi Köprüsü'nü yaptık. Haberin var mı? Ya basmaz bunların kafası basmaz. Yatırım denince akla AK Parti gelir. Bu yola çıktığımızdan beri bunu yaptık."

29 Ekim 2018 tarihinde yeni havalimanının hizmete gireceğini hatırlatan Erdoğan, "Şimdi bak sayın İnce, sana bir nasihatte bulunayım. Atatürk Havalimanı boşalınca da burayı İstanbul’a yakışır bir millet bahçesi haline getireceğiz. Sen buna da karşı çıkarsın ama milletim zaten sandıkta sana gereğini gösterecek ve sadece bu değil, buranın bir özelliği var. Nedir? Atatürk Havalimanı’nın büyüklüğünü biliyor musunuz? 12 bin dönüm. Dünyadaki devasa, örneğin Amerika’da Central Park, İngiltere’de Hyde Park. Central Park, bunun dörtte biri, üçte biri küçüklüğünde olacak. Biz Türk'e yakışanı yapacağız. Biz Türk milletine yakışanı yapacağız. Türkiye’ye yakışanı yapacağız." diye konuştu.

Birçok stadyum yaptıklarını anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi düşünebiliyor musunuz? Atatürk Havalimanı'nı biz millet bahçesi haline dönüştürdüğümüzde, şimdi geçen akşam Yenikapı'ya polislerimizle iftara geliyorum. Gelirken baktım ki deniz kenarında vatandaş iftar sofralarını kurmuş. Onlar iftar sofralarını kurunca ben şöyle hemen şoförüme dedim ki; 'Burada hemen bir dur.' Hemen durdurdum, indim ve hemen vatandaşlarımızın yanına geçtim. Vatandaşlarımızla beraber, tabii sohbete başladık. Hemen orada ufak butik de olsa şöyle bir miting alanı oluşturduk. Resimler vesaire, güzel buluşmalar oldu. Bazıları sorunlarını anlattı, bunları da bir tarafından kayda aldık. Fakat bir taraftan da devam ediyoruz. İlk gerçeği anlatıyorum. Nedir o? Bak bizim millet bahçelerine ne kadar ihtiyacımız var? Şimdi Allah nasip eder, inşallah 24 Haziran'da milletin bize bu görevi verdiği andan itibaren, zaten 29 Ekim'de inşallah o dev havalimanımızın açılışını yapacağız. Bak onun da özelliğini söyleyeyim. Sayın İnce onu da öğren. İlk etapta yılda buraya inip kalkan uçakların getirdiği yolcu sayısı ne olacak biliyor musun? 90 milyon/yıl kapasiteli bir havalimanı. 2023, cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde ne olacak biliyor musun? 150 milyon/yıl yolcu kapasitesi olacak ve bunun 200 milyona kadar çıkma potansiyeli var. Ey İnce, sen bunlardan anlamazsın. Diğerlerini konuşmaya gerek yok zaten. Bu iş, yürek işi, yürek. Bu iş, zihniyet işi, zihniyet."

- "Siz o insanların bile önlerini kestiniz"

"Geçmişte havalimanı, uçaklar, bunlar yapılmıyor muydu? Yapılıyordu. Ne oldu?" diye soran Erdoğan, "Ya siz o insanların bile önlerini kestiniz. Onların attığı adımları gaz ocağı fabrikasına dönüştürdünüz ama AK Parti zihniyeti bu değil. AK Parti tam aksine, geldiğinden beri devamlı arayış içinde, devamlı yeni adımlar atmanın gayreti içinde." ifadelerini kullandı.

Kendisi hakkında yalan üzerine yalan söylendiğini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakın enteresan yalanlardan bir tanesi daha. Ben AK Parti'yi Pensilvanya'yla görüşerek adımını atmışız, temelini atmışız. Dün Akhisar'da söyledim. Bilmiyorum duyanlarınız oldu mu? Dedim ki, 'Şimdi bak buradan sesleniyorum' dedim. Benden cevap istedi. Buradan sesleniyorum, aslında muhatap alınacak kalitede, kariyerde birisi değil. 'Buradan sesleniyorum' dedim. 'Pensilvanya’dan bunun görüşmesini yaparak, AK Parti'yi kurma çalışmasını başlattığımı ispat etmekle sen mükellefsin. Müddei, iddiasını ispatla mükelleftir. Eğer ispat edemezsen namertsin.' dedim, dün Akhisar'da. Milletime de bunu duyuruyorum. Ya benim hayatımda, belediye başkanlığım dönemimde Altunizade'de bulunurlardı, o zaman iki veya üç kere kendisiyle görüşmem olmuştur. Partimin kuruluşuyla alakalı asla. Kim ki o, gidip ona soracağım. Bizim bu yolda arkadaşlarımızla biz istişarelerimizi yaptık ve cezaevinden çıktıktan sonra biz kime gittik biliyor musun? Pensilvanya'ya değil, halkımıza gittik ve 81 vilayette dev bir kamuoyu araştırması yaptırdık. 42 bin donörle görüşme yaptık. O bilimsel görüşmenin sonucunda amblemimize varıncaya kadar, adına varıncaya kadar, partimizin kurulmasının gereğini, milletimizden aldığımız icazetle kararını verdik. Ey İnce, biz bir yerlerden gelen talimatla değil, milletimizden aldığımız talimatla bu adımı attık. Onun için ne oldu? Partiyi kurduk, 16 ay sonra bu millet, bu aziz millet bizi nereye getirdi? İktidara getirdi. Niye? Çünkü kararı o verdi. Millet kararı verdi"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi ispat edeceksin, söyleyeceksin. Ben Pensilvanya'ya gitmişsem kimle gitmişim? Söyle bakalım, ispat et. Yanımda birileri varmış. Kim varmış? İspat et. İspat etmezsem namertsin, bak yine söylüyorum. Bu kadar açık ve net söylüyorum." şeklinde konuştu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :