AK Parti İl Başkanları Toplantısı

AK Parti İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop:-"Bugüne kadar yaşadığımız süreç, AK Parti'nin iktidarda olduğu süreç, eski Türkiye'nin tasfiyesi süreciydi, önümüzdeki dönem yeni Türkiye'nin inşası süreci olacak"-"Sadece AK Parti karşıtlığı üzerinden politika üre

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bugüne kadar yaşadığımız süreç, AK Parti'nin iktidarda olduğu süreç, eski Türkiye'nin tasfiyesi süreciydi, önümüzdeki dönem yeni Türkiye'nin inşası süreci olacak" ifadesini kullandı.

Şentop, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen "İl Başkanları Toplantısı"nda yaptığı konuşmasında, aday tanıtım toplantısının 15 Nisan'da yapılacağını söyledi.

Şentop, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimleri olduğunu vurgulayarak, "Bu seçime kadar Türkiye'deki her seçim kendi dönemi içerisinde bir önem ifade ediyordu. Bu seçimler sadece belli bir dönemi ilgilendiren seçimler değil Türkiye'nin belki çeyrek asrının belirleyicisi olacak, Türkiye'nin ana istikametlerini belirleyecek seçimlerdir" diye konuştu.

Türkiye'nin 2002'de AK Parti'yle farklı bir siyasi hatta geçtiğini kaydeden Şentop, bu tarihten itibaren Türkiye'nin büyük dönüşümler geçirdiğini anlattı.

- "Bahçeli ve HDP'nin hedef koyma ihtimali de yok"

Şentop, "Bugüne kadar yaşadığımız süreç, AK Parti'nin iktidarda olduğu süreç, eski Türkiye'nin tasfiyesi süreciydi, önümüzdeki dönem yeni Türkiye'nin inşası süreci olacak" diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de hala eski Türkiye şartlarında Türkiye'yi muhafaza etmek, bu tablodan kendileri için menfaat çıkartmak isteyen çevreler, son seçimde eski Türkiye'nin yanında yer almaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin ana muhalefet partisi, 90 yıldır devam eden bir siyasi hareketi, böyle bir iddiada bulunan, bence öyle değil de, bir parti. Ne diyor Genel Başkanı, ona göre çok uçuk bir iddia ama kendisine seçimlerde yüzde 35 hedef koyuyor. Yüzde 35'le Türkiye'de bir siyasi partinin iktidar olabilmesi mümkün değil. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ne kadar uçuk olursa olsun kendi şartlarına göre iddiası, kendi iddiası tek başına iktidar olmayı hedefleyemiyor hala.

Bahçeli'nin HDP'nin böyle bir iddiası da hedef koyma imkanı ihtimali de yok. Dolayısıyla Türkiye'de muhalefet partileri 10 yılı aşan AK Parti iktidarına rağmen hala kendileri bir iktidar talebi ve iddiasında değiller. Gittikçe de marjinalleşiyorlar. Milliyetçi Harekete Partisi'nin tablosu zaten malum. Cumhuriyet Halk Partisi de ön seçimlerde oluşan aday tablosuna baktığımızda gittikçe marjinalleşen bir parti. CHP, Türkiye'de siyasi hayat bakımından çok tehlikeli bir oyun içerisinde. Mezhep kökeni esası üzerine dayalı bir siyaset kurmaya çalışıyor."

Türkiye'de AK Parti karşıtlığı üzerine siyaset yapma durumunun bu seçimle son bulacağını vurgulayan Şentop, "Sadece AK Parti karşıtlığı üzerinden politika üretmek CHP, MHP, HDP için de bu seçimlerde son bulacak" dedi. 

-"Teşkilat ve STK temayülünde aynı kişiler öne çıktı "

Türkiye'de ilk kez 120 bin civarında STK mensubunun Türkiye'nin muhtelif yerlerinde görüşlerini belirttiklerine değinen Şentop, başlangıçta bununla ilgili birtakım endişeleri olduğunu ama büyük bir olgunlukla gerçekleştiğini ifade etti.

Şentop, "Teşkilat temayülünde hangi aday adayları öne çıkmışsa, STK temayülünde de aynı adaylar yüzde 99 itibarıyla öne çıkmış" diyerek, şunları kaydetti:

"STK'lardan gelenler çok farklı partilere, siyasi görüşlere sahip olsalar da kendi görüşlerine göre değil, 'o ilde AK Parti'nin adayı en iyi kim olabilir' diye hareket edebilmişler. Aday listesi, AK Parti'nin daha önce de bu süreçlerde ne kadar doğru bir aday üretme imkanına sahip olduğunu gösteren örneklerden birisi. 6 bin 223 başvuru yapıldı, tercih yapmakta çok zorlandık. Aday listesinin verilmesiyle artık yeni bir sürece girdik."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :