AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

"Biz 100 sene önce yedi düvele karşı dik durduk, tüm dünyaya örnek olduk. Aynı şekilde 15 Temmuz akşamı ülkemize farklı ülkelerin taşeronlarının adım atması karşısında da bu millet sağcısı, solcusu, kadını, erkeği, genci yaşlısı, şehirlisi, köylüsü yek vü

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Biz 100 sene önce yedi düvele karşı dik durduk, tüm dünyaya örnek olduk. Aynı şekilde 15 Temmuz akşamı ülkemize farklı ülkelerin taşeronlarının adım atması karşısında da bu millet sağcısı, solcusu, kadını, erkeği, genci yaşlısı, şehirlisi, köylüsü yek vücut oldu." dedi.

Eceabat ilçesinde çeşitli açılış törenleri ile çocuklara 170 adet bisikletin dağıtım törenine katılan Turan, burada yaptığı açıklamada, Türk halkının 15 Temmuz akşamı darbe girişimine karşı dik duruş sergilediğini söyledi.

Turan, Türk milletinin 100 yıl önce yedi düvele karşı dik durduğunu ve tüm dünyaya örnek olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Aynı şekilde 15 Temmuz akşamı ülkemize farklı ülkelerin taşeronlarının adım atması karşısında da bu millet sağcısı, solcusu, kadını, erkeği, genci yaşlısı, şehirlisi, köylüsü yek vücut oldu. Biz siyasetçiler polemik yaparız, yarış yaparız, kampanya yaparız ama ülkemiz, bayrağımız, devletimiz, milli egemenliğimiz, demokrasimiz söz konusu olduğunda hep beraber 'dur' deriz. Bunu da 15 Temmuz'da gösterdik. Biz bununla gurur duyduk."

Çanakkale Köprüsü'nü gündeme aldıklarına da değinen Turan, Çanakkale'nin gurur duyacağı bir eser ortaya çıkaracaklarını aktardı.

İstanbul'un da Çanakkale'nin boğaza sahip olduğunu dile getiren Turan, "İstanbul 3 tane köprü, 2 tane yer altından geçiş yaptı. Şimdi Çanakkale'ye başlıyoruz. İstanbul'un hakkı kadar, Çanakkale Boğazı'nın da köprüye kavuşma hakkı var. Cumhurbaşkanımızın talebi ve sözü bizim için baş tacıdır. O köprünün hep birlikte temelini atacağız." dedi.

Konuşmaların ardından Eceabat Belediyesine kazandırılan yol süpürge aracı ile Sağlık Bakanlığının "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı kapsamında Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Eceabat Belediyesi arasında düzenlenen işbirliği protokolü gereğince temin edilen toplam 170 bisiklet, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Törende ayrıca Eceabat Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Saat Kulesi'nin açılışı yapıldı.

Törene Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Can Aksoy, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Aslı Derse Gülvardar ile vatandaşlar katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :