AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3)- "CHP tıpkı tek parti döneminde olduğu gibi tekrar hızla faşizme kayıyor. Cilası sosyal demokrat olan ama altını kazıdığınızda en müptezelinden bir faşizm çıkan böyle bir partinin diğer söylediklerini c

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP, tıpkı tek parti döneminde olduğu gibi tekrar hızla faşizme kayıyor. Cilası sosyal demokrat olan ama altını kazıdığınızda en müptezelinden bir faşizm çıkan böyle bir partinin diğer söylediklerini ciddiye almak zaten mümkün değildir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde 120. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın TBMM'de "Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa, bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok. Milletin bize verdiği görev bu kardeşim." şeklindeki konuşmasını salondakilere dinletti.

Erdoğan, "Adam sirkatin söylüyor, şecaat arz ederken. Şu hale bak. Benim aziz milletim, affedersin bu kadar güzellikler yapılırken, onu kötüleyene 'iyi yaptın' der mi? Demediği için zaten sizi on yıllardır bu ülkede iktidar yapmıyor, akıllanın, akıllanın." ifadelerini kullandı.

"Hamdolsun böyle muhalefet var. Bunlar olsun ki AK Parti de hizmete devam etsin. İşte Türkiye'deki ana hıyanet bu, ana muhalefet bu. Buyurun, her şey açık, net ortada." diyen Erdoğan, gerçekten üzüntü verici bir manzarayla karşı karşıya olduklarını belirterek, bunları da aşma temennisinde bulundu.

- "2019'da sandıkları patlatan bir millet olacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de en büyük sıkıntının "anamuhalefet sıkıntısı" olduğunu belirterek, "Aşacağız bunları tabii. Nasıl aşacağız? AK Parti daha da güçlenerek aşacak. Artık yüzde 52'nin değil inşallah daha üzerinde oy oranıyla Allah nasip ederse 2019'da sandıkları patlatan bir millet olacak, ben buna inanıyorum." diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim ana muhalefetimizin gündemine bakıyoruz gerçekten üzüntü verici bir manzarayla karşılaşıyoruz. Her zaman ifade ediyorum, biz, bunların söylediklerine cevap vermekten utanç duyuyoruz ama meydanı iftiracılara bırakmamak için bu cevapları vermeye mecburuz. Ana muhalefetin başındaki zat geçen gün bir televizyon programında önümüzdeki seçimlerde Türkiye'nin önünde iki tercihten birini yapacağını söylüyor. Türkiye'nin bu iki tercihten birinin gereğini yapmasını ifade ediyor. Bunları da demokrasiden yana olanlar ile otoriter rejimden yana olanlar olarak ifade ediyor. Şimdi bir insan demokrasiye gerçekten inanıyorsa milletin tercihine, ne yapar, saygı duyar. Eğer inanıyorsa. Bu tercihi sizin istediğiniz gibi olduğunda adına 'demokrasi' başka türlü tezahür ettiğinde adına 'otoriterlik' derseniz siz demokratik değil faşist olursunuz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bakımdan CHP, tıpkı tek parti döneminde olduğu gibi tekrar hızla faşizme kayıyor. Cilası sosyal demokrat olan ama altını kazıdığınızda en müptezelinden bir faşizm çıkan böyle bir partinin diğer söylediklerini ciddiye almak zaten mümkün değildir." dedi.

- "Yolsuzlukları ibra ettiğinin farkında dahi olmayan karikatür bir tip var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, düşünce özgürlüğü gibi kavramları dilinden eksik etmeyenlerin, icraatlarına bakıldığında terör örgütlerini, darbecileri savunmak için Ankara'dan İstanbul'a el ele tutuşmuş, terör örgütünün arkasında olduğu tiplerle beraber yürüdüklerini ve bunun adını da "adalet yürüyüşü", "hukuk devleti talebi" koyduklarını hatırlattı.

Erdoğan, "İşlerine geldiğinde yargı kararlarını örnek gösterirler ama işlerine gelmediğinde yargıya en galiz ifadelerle saldırmaktan geri durmazlar. Bunlar için düşünce özgürlüğü sadece kendi düşüncelerini ifade etme, karşıt düşüncelere de hakaret etme özgürlüğüdür. Gece-gündüz yolsuzluk, usulsüzlük türküsü çağırırlar, kendi belediye başkanları bu suçlardan gözaltına alındığında hemen ağlaşmaya başlarlar. Karşımızda 'dosyaları aldım, inceledim bir şey göremedim' diyerek yolsuzlukları ibra ettiğinin farkında dahi olmayan karikatür bir tip var." ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun günlerce yakınlarına yönelik, "Yurt dışından yapılan havalelerin belgesini açıklayacağım." yaygarasını yaptığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ben de kendisine meydan okudum, 'Eğer söylediklerin doğruysa makamı da siyaseti de bırakacağım. Yalansa sen de aynısını yapacak mısın' diye sordum. Sonra elinde salladığı kağıt parçalarının konuyla ilgisinin olmadığı anlaşıldı ama zat büyük bir pişkinlikle yoluna devam etti. Zaten en büyük özelliği bu. Arasanız piyasada bulamazsınız bu tipleri. Hala aynı zırvaları geveliyor. Bu zat ömründe devletten aldığı maaş dışında anlının teriyle bileğinin ve yüreğinin gücüyle tek kuruş kazanamamış, ticaret yapamamış, risk alamamış, şirket kurmamış birisidir. Ama bir yaşındaki torununu devletten SSK'lı yapacak kadar da cesurdur, 14-15 yaşındaki oğlunu SSK'lı yapacak kadar da cesurdur."

- "Zerre kadar bir fikri yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bunların kayıtlarda bulunduğuna, Meclis'te bunların belgeleriyle anlatıldığına işaret ederek, "Dolayısıyla kendisine söylenenlerin, eline tutuşturulan kağıtların ne anlama geldiğine dair zerre kadar bir fikri yoktur. Siz bakmayın onun 'hesap uzmanıyım' diye afra tafra sattığına. Geçen gün Başbakanımız Meclis'te onun hesap uzmanlığını şöyle bir silkeleyip eline verdi." değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yönelik, "Söylediği her rakam, ifade ettiği her bilgi, kurduğu her ilişki yanlış. Bu kadar yanlıştan çıka çıka ancak işte bu karikatür tip çıkıyor. İşin içinde ticaret, şirket, risk, alma-satma olmadığı halde kendi yakınlarının yediği haltların hesabını hala veremedi. Buna rağmen hala rızkını ticaretle kazanan kişilere çamur atmayı sürdürüyor." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun bu kadarla da kalmayıp gözünü Suriyeliler için harcanan paraya diktiğini ve bunun hesabını sormaya kalktığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz diyoruz ki bu paranın içinde milletimizin yaptığı yardımlar da var. Bunları AFAD Başkanımız, Başbakan Yardımcımız bütün hepsi müşterek çalışmalarla açıkladılar. Burada Kızılay'ı, Diyanet Vakfı, bütün STK'lar, belediyelerin yaptığı yardımlar vesaire hepsi var. Bu zat hala ısrarla soruyor, 'Nerede bu 30 milyar dolar?' Tabii niyet kötü, kendisi de bu paranın hesabını aslında biliyor ama böyle diyerek hem Suriyelileri tahrik etmeye, hem de milletimizin kafasında soru işaretleri oluşturmaya çalışıyor. Bunun adı fitnedir, kendi ülkesine ihanettir. Bu tarz siyaset ancak vicdanı nasır tutmuşların yapabileceği ırkçı, faşist bir siyasettir."

- "Bu iş öyle 'şu şu illeri alacağız' demekle olmuyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asla böyle bir siyaset yapmayacaklarını vurgulayarak, "Seçimlerde milletimiz bu zata hak ettiği dersi bir kez daha verecektir. Bu iş öyle 'şu şu illeri alacağız' demekle olmuyor. Bu partinin belediyeciliğini de iktidarını da biz geçmişten çok iyi biliriz. Milletimizin bunlara değil şehirlerin ve ülkenin yönetimini emanet etmek mevcut belediyelerini bile sürdürmesine izin vereceğini sanmıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"İdeolojik fanatizmle kazandıkları belediyelerde belki birkaç istisna dışında nasıl bir başarısızlık sergilediklerini, nasıl boğazlarına kadar çamura battıklarını hep birlikte görüyoruz, takip ediyoruz. 2002'de, 2004'te, 2007'de, 2009'da, 2011'de, 2014'te, 2015'te ne olduysa 2019'da da o olacaktır ey Kemal.

Bu kadro Allah'ın izniyle yoğun bir çalışmayla 2019'un Mart'ında, Kasım'ında gerekli dersi milletimle bütünleşerek bunlara verecektir. İnşallah, milletimiz bir kez daha bunlara ağızlarının payını verip, yerlerine oturtacak. Bu zat da büyük bir pişkinlikle o koltuğu işgal etmeye devam edecektir. Yine çıkar yalan söyler ha, 'şu kadar alamazsam' yine diyebilir. Onunla o adeta pişkinlik sergiliyor. Hiç kimse aldanmasın. Alıştık bunun yalanlarına. Akşam başka sabah başka. Yine söylüyorum ama bu defa olay farklı olacak. Çünkü artık gidebileceği herhangi bir yer kalmayacak."


(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :