AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı:

"28 Şubat süreci, insanların en temel hakları olan yaşama hakkı dahil, çalışma hakkı, seçtiği hükümetle idare hakkı gibi birçok hakkının ihlal edildiği bir dönemdi"

ANKARA (AA) - AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, 28 Şubat sürecinde yaşam hakkı dahil birçok temel hakkın ihlal edildiğini belirtti.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesince görülen 28 Şubat davasını izleyen Kavakcı, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, 28 Şubat'ın "postmodern darbe" olarak Türk siyasi tarihinde kara bir leke olduğunu, bürokratik vesayetle birlikte sorumluluklarının dışına çıkan askerlerin en temel hakları ihlal ettiklerini ifade etti.

Kavakcı, dönemin seçilmiş hükümetinin baskı kullanılarak istifaya zorlandığına dikkati çekerek, "28 Şubat süreci, insanların en temel hakları olan yaşama hakkı dahil, çalışma hakkı, seçtiği hükümetle idare hakkı gibi birçok hakkının ihlal edildiği bir dönemdi. Zulmün hakim olduğu bir dönemdi. Bu süreçte seçilmiş bir hükümet ve onun Başbakanı Necmettin Erbakan istifa edilmek zorunda bırakıldı." dedi.

Sanıkların savunmalarında gerçeği yansıtmayan beyanlarda bulunduklarını belirten Kavakcı, "Sanıklardan farklı hikayeler dinliyoruz ancak biz biliyoruz ki adalet tecelli edecek ve 28 Şubatta tankları yürütenler, onları azmedenler ve destek verenlerin hepsi adalet karşısında gerekli hesabı verecekler. Biz adaletin tecelli edeceği günü sabırla bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Kavakcı, gazetecilerin sorusunu yanıtlarken, 28 Şubat sürecinde antidemokratik uygulamaların yanında yer alan bazı basın mensuplarına yönelik soruşturma açıldığını anımsatarak, "Askerin yanında basının da tabi önemli bir güç olarak çanak tutmuş olması maalesef hadiselerin bu boyuta gelmesine sebebiyet verdi. İnşallah ümit ediyoruz ki 28 Şubat sürecinde o sürece katkı sağlayanların tamamı adalet huzurunda gerekli cezayı alacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :