AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı:

"Sadece Türkiye'de yaşayan insanlara değil, Türkiye'ye umut bağlamış ülkelere ve oralarda yaşayan mazlum insanların hayat haklarına yapılan müdahale bir darbe girişimidir"

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, FETÖ darbe girişiminin yaşama hakkına yönelik bir girişim olduğunu belirterek "Sadece Türkiye'de yaşayan insanlara değil, Türkiye'ye umut bağlamış ülkelere ve oralarda yaşayan mazlum insanların hayat haklarına yapılan müdahale bir darbe girişimidir." dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret eden Kavakcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki FETÖ darbe girişimi davasında 6'sı eski general 76 sanığın yargılandığı duruşmaya katıldığını ifade ederek Türkiye'deki tüm FETÖ darbe girişimi davalarını takip etmenin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yaşama hakkına yönelik bir girişim olduğunu anlatan Kavakcı, "Sadece Türkiye'de yaşayan insanlara değil, Türkiye'ye umut bağlamış ülkelere ve oralarda yaşayan mazlum insanların hayat haklarına yapılan müdahale bir darbe girişimidir. Bu noktada duruşmaları takip etmek bizim için çok önemli. Malatya'daki dava da önemli, burada 6'sı general, 76 sanık olmak üzere, eğer Malatya halkı engellememiş olmasaydı, onlar da bu darbe girişiminin çok daha kötü sonuçlanmasına sebebiyet verebilirdi." diye konuştu.

Kentte temaslarda da bulunduklarına işaret eden Kavakcı, 28 Şubat sürecinde kentte mağduriyet yaşayan kişileri de ziyaret ettiklerini bildirdi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, ziyaretlerinden dolayı Kavakcı'ya teşekkür etti.

Darbe girişimi sırasında kentte hareketlilik yaşandığını kaydeden Kahtalı, halkın darbeye tepki göstererek meydanlara indiğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :