AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

"Terör bir bumerang gibidir. İlk fırlatan her kimse eninde sonunda dönüp dolaşıp onu bulacaktır"- "Hangi kaynaktan beslenirse beslensin, hangi ideolojiden, hangi bakış açısına sahip olursa olsun, terör terördür ve insanlık suçudur"

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Terör bir bumerang gibidir. İlk fırlatan her kimse eninde sonunda dönüp dolaşıp onu bulacaktır" dedi.

Karaaslan, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanlığınca bir restoranda düzenlenen toplantıya katıldı. Burada konuşan Karaaslan, Ankara'daki terör saldırısına değinerek bu acıların son bulmasını diledi. Ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini vurgulayan Karaaslan, "Sayın Başbakanımızın Mardin'de söylediği gibi, 7 iklimde 7 düvele karşı mücadele veriyoruz. Her yerde bir mücadelenin içindeyiz ama Allah'a bin şükür birliğimiz, beraberliğimiz ve bütünlüğümüzle bugüne kadar bu mücadeleleri nasıl atlattıysak bundan sonra da öyle atlatacağız" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelede çok kararlı olduklarının altını çizen Karaaslan, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda demokratikleşmeyle ilgili attığımız adımlarda çok ilkeli bir duruş sergiliyoruz. Hiçbir şeyden taviz vermiyoruz. Devletin hem şefkatli yüzünü ve elini, aynı zamanda kudretli elini de göstererek yola devam ediyoruz. Bütün bu yaşananlar uluslararası meseleleri ele alarak konuşulması gereken meseleler. Herkes şunu bilmelidir ki terör bir bumerang gibidir. İlk fırlatan her kimse eninde sonunda dönüp dolaşıp onu bulacaktır. Dolayısıyla teröre bu açıdan yaklaşmak gerekir. Hangi kaynaktan beslenirse beslensin, hangi ideolojiden, hangi bakış açısına sahip olursa olsun, terör terördür ve insanlık suçudur."

- "Terörün asıl gayesi hayatın normal seyrinden çıkmasıdır"

Türkiye'de demokratik ve meşru yollarla halledilmeyecek bir sorun bulunmadığını dile getiren Karaaslan, dolayısıyla TBMM çatısı altında yapılan tartışmaların bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi.

Ankara'daki patlamanın Meclisin neredeyse 300 veya 400 metre uzağında gerçekleştiğini fakat çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini anlatan Karaaslan, şunları kaydetti:

"Bu Türkiye için çok önemli bir mesajdı esasında. Çünkü terörün asıl gayesi o an için hayatına son verdiği canlar değil, o canlardan sonra hayatın anormalleşmesi, normal seyrinden çıkmasına vesile olmasıdır. Yani ülkede işler normal gitmez, insanlar günlük yaşamının gereklerini yerine getirmemeye başlarsa işte o zaman terör amacına ulaşmış olur. Bizim bugün en önemli yapmamız gereken şey tıpkı TBMM'nin yaptığı gibi ruhumuzla kalbimizle düşüncemizle ve fikrimizle mutlaka bu mücadeleye destek vermek ama bunu yaparken terörün hayatımızı sekteye uğratmasına izin vermemek olmalıdır."

Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dünyaya samimiyetle ilgili çok önemli dersler verdiğine dikkati çekerek, "Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bütün saldırıları hem diplomatik olarak hem de dünyaya bu konuda tavır alma çağrısı yaparak bunu gösteriyoruz. Biz yıllar boyunca çok canımızı kaybederek terörü tecrübe ettik. Devlet olarak bunlar acı tecrübelerdir ama tecrübe sonucunda teröre karşı dünyanın örnek alacağı bir tavır almayı Allah'a çok şükür ki başarıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :