AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

"Bu hayır cephesine kalsa dışarıda konuştuğu zaman münferit olarak, 'Bu anayasa darbe anayasası, değiştirilmesi lazım. Anti demokratik' diyorlar. Gel bak değiştiriyoruz. Ona da, 'hayır' diyorlar. Çünkü sözlüğünde hayırdan başka kelime yok. Başka bir şey ö

DİYARBAKIR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Bu hayır cephesine kalsa dışarıda konuştuğu zaman münferit olarak, 'Bu anayasa darbe anayasası, değiştirilmesi lazım. Anti demokratik' diyorlar. Gel bak değiştiriyoruz. Ona da 'hayır' diyorlar. Çünkü sözlüğünde hayırdan başka kelime yok. Başka bir şey öğrenmemiş. Ne yapsan, ne getirsen 'hayır' diyor." dedi.

Eker, Diyarbakır'daki temasları kapsamında merkez Yenişehir ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Burada konuşan Eker, mevcut anayasanın darbe anayasası ve bürokratik vesayeti güçlendiren bir anayasa olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı yetkilerinin darbenin generali Kenan Evren'in ölçülerine göre yapıldığını, ona göre dizayn edildiğini belirten Eker, cumhurbaşkanının sorumluluklarının olmasını istediklerini, koalisyonların olmasını istemediklerini dile getirdi.

Eker, koalisyonlardan milletin zarar gördüğüne işaret ederek, Türkiye'nin koalisyonlarla yönetildiği dönemlerde ülkenin geriye gittiğini, işsizliğin artığını, ülkenin zarar gördüğünü, fakirleştiğini, büyük sosyal sorunlarla uğraşmak zorunda kaldığını, bunların yaşanmasını istemediklerini vurguladı.

Bürokratik vesayetin kaldırılması ve bununla etkin mücadeleyi öngördüklerini, etkin mücadele için de sistemin değişmesi gerektiğini dile getiren Eker, 18 maddelik paketin bunu hedeflediğini aktardı.

İşsizlikle mücadelenin ancak yatırımla mümkün olduğunu, dünyanın hiçbir yerinde bütün yatırımları devletin yapmadığını, devletin teşviki ile vatandaşın yatırım yapması gerektiğini belirten Eker, Türkiye'de ekonominin büyümesi ve yatırımların artması için büyük adımlar atılması, hatta koşulması gerektiğini ancak bu anayasa ve sistemle bunun mümkün olmadığını kaydetti.

- "Bu anayasa darbe anayasası, değiştirilmesi lazım"

Sistemin değişmesi gerektiğini, o zaman 10 bin dolarlık geliri, 20 bin dolara, 20 bin doları 30-40 bin dolara çıkarabileceklerini anlatan Eker, herkese daha kolay iş sağlayabileceklerini, bunun başka türlü mümkün olmadığını dile getirdi.

Eker, paketin ekonomik büyüme, refah ve gelir artışı için sıçrama yapacak bir düzenlemeye imkan tanıyan önemli bir reform olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu hayır cephesine kalsa dışarıda konuştuğu zaman münferit olarak, 'Bu anayasa darbe anayasası, değiştirilmesi lazım. Anti demokratik.' diyorlar. Gel bak değiştiriyoruz. Ona da 'hayır' diyorlar. Çünkü sözlüğünde hayırdan başka kelime yok. Başka bir şey öğrenmemiş. Ne yapsan, ne getirsen 'hayır' diyor. Bir uzlaşma yok. Bakıyorsun bu hayır cephesinde kimler yan yana kimler kol kola? Başka bir zaman ve zeminde bunu göremezsin. 'Madem AK Parti getirdi bu teklifi, biz hayır diyeceğiz.' diyorlar. Yalan yanlış malumatla insanların zihnini bulandırmaya çalışıyorlar. Allah'ın izniyle milletimiz bunlara itibar etmeyecek."

- "Oyumuzu daha özgürce kullanabileceğimiz bir ortam var"

Milletin dirayetine inandıklarını, en iyi kararı milletin vereceğini belirten Eker, milletin kararının kendileri için her şeyden daha önemli olduğunu aktardı.

Eker, yeni sistemle ülkenin çift başlılıktan kurtulacağına, Türkiye'nin kalkınmasının hızlanacağına işaret ederek, bütün vatandaşlardan oy kullanmalarını istedi.

Geçmiş seçimlerde insanların terör örgütü PKK tarafından tehdit edildiğini, seçmene baskı yapıldığını bildiklerini anlatan Eker, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hatta sandık bölgelerine kadar girdiklerini biliyoruz. Allah'ın izniyle şimdi devlet bu örgütle, PKK ile çok daha etkin bir mücadele yapıyor. Geçmişte kuzu postuna bürünmüş hain FETÖ örgütü, onlar da onların işini kolaylaştıracak şekilde devletle milleti birbirine düşürecek şekilde birtakım operasyonlar yapıyorlardı. O tür tezgahlar da oluyordu. Şimdi hamdolsun büyük şekilde tasfiye edildi. Onun için hepimizin daha rahat ve güvenle sandık başına gidip, oyumuzu daha özgürce kullanabileceğimiz bir ortam var. Bu önemli."



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler