AK Parti, Başıboş Köpek Sorununa Çözüm İçin Harekete Geçti

AK Parti, Başıboş Köpek Sorununa Çözüm İçin Harekete Geçti

AK Parti, başıboş köpekler için kapsamlı bir düzenleme hazırlığında. Köpeklerin toplanması, kısırlaştırılması ve bakımlarının yapılmasıyla birlikte sahiplendirme konusunda teşvik sağlanacak.

4 Bakanlığın Notları Grup Başkanvekili'ne Teslim Edildi

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, dört bakanlığın başıboş köpeklere ilişkin hazırladığı notları aldı. Yenişehirlioğlu, bu notları hem AK Parti grubuyla hem de konuyla ilgili uzman akademisyenler ve STK'larla değerlendirecek. Görüşmelerin 1 hafta ya da 10 gün sürmesi planlanıyor.

Sahiplendirme Teşvikleri ve Uyutma Uygulamaları Gündemde

Köpeklerin toplanması, kısırlaştırılması ve bakımlarının ardından sahiplendirilmesi için teşvikler sağlanacak. Ancak sahiplendirilemeyen köpekler için uyutma uygulamalarının da yer alacağı belirtiliyor. Bu düzenlemenin son hali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak ve teklif halinde meclise gelecek.

Yargı Paketi de Meclise Geliyor

Bu kapsamlı düzenlemenin yanı sıra yargı paketinin de önümüzdeki hafta meclise sunulması bekleniyor. AK Parti'nin başıboş köpeklere yönelik çalışmaları, hayvan hakları konusunda önemli adımlar atılacağını gösteriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.