AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (4)- "FETÖ'nün hiçbir mensubu, bizim AK Parti teşkilatının içinde yer alamaz, barınamaz. Bu teşkilatta teröristlere hiçbir zaman yer olmadı ve asla olmayacak. Eğer sızmalar varsa onları da temizlemek konusunda zerre kada

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hiçbir mensubu, bizim AK Parti teşkilatının içinde yer alamaz, barınamaz. Bu teşkilatta teröristlere hiçbir zaman yer olmadı ve asla olmayacak. Eğer sızmalar varsa onları da temizlemek konusunda zerre kadar tereddüdümüz olmaz." dedi.

Yıldırım, partisinin Afyonkarahisar'da düzenlenen 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, FETÖ ile mücadelenin, devlet hainlerden temizleninceye kadar devam edeceğini vurguladı.

Hukuk önünde hesabı sorulmadık tek bir hain kalmayacağını belirten Yıldırım, "Millete yaşattıkları acıların, mağduriyetlerin hesabı sorulacak. Bu şeffaf olamayan, kapalı örgüte karşı operasyon yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. Hiçbir masumun zarar görmemesi için de gereken neyse onu yapacağız." diye konuştu.

FETÖ ile ilgili durumu tüm uluslararası alanlarda dostlarıyla paylaştıklarını ifade eden Yıldırım, FETÖ'nün sadece Türkiye için değil herkes için tehlike olduğunu anlattıklarını ve anlatmaya da devam edeceklerini bildirdi. Yıldırım, İslam İşbirliği Teşkilatının FETÖ'yü terör örgütü ilan ettiğini, bunun da memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım, birçok ülkenin FETÖ'ye ait okulları kapatarak Türkiye Maarif Vakfına devretmeye başladığını aktardı.

Terörle mücadeleye destek veren dost ve kardeş ülkelere teşekkür eden Yıldırım, FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla süreceğini bildirdi.

- "Kürt kardeşlerimizi örgütün insafına asla terk etmeyeceğiz"

Son dönemde PKK'ya ağır darbe vurulduğunun altını çizen Yıldırım, "Çünkü PKK terör örgütü bölgede halkı canından bezdirdi. Güneydoğu'da esnaftan zorla, baskıyla vergi adında şantaj paraları topluyor, bölgeye yatırımları engellemeye çalışıyor, iş makinelerini yakıyor idi. Okulları yakarak yavrularımızın eğitimini engelliyordu, mahalle ve sokakları bombalarla doldurarak ateş çukurlarına çevirmişti. Bundan da en çok yöre halkı zarar görüyordu. Nice anneler evladını, evlatlar da anne ve babalarını kaybediyor, aileler huzura hasret kalıyordu. Ama herkes bilmelidir ki hiçbir şey artık eskisi gibi değil, asla olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

"Bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimizi örgütün insafına asla terk etmeyeceğiz." diyen Başbakan Yıldırım, örgütün yöre halkı üzerinde kurduğu korku çemberini kırdıklarını ve kırmaya da devam edeceklerini söyledi.

Kürt kökenli vatandaşlarla bağları güçlendireceklerini ve örgüte hak ettiği dersi vereceklerini dile getiren Yıldırım, iyi niyetlerini kullanan PKK'nın asla müsamaha göremeyeceğini vurguladı.

- "Artık yöre halkı PKK'ya prim vermemektedir"

PKK'nın kırsaldaki eylemlerini de bitireceklerini ve teröre yaşam hakkı vermeyeceklerini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Terör örgütüne destek veren belediyelerin yönetimlerini değiştirdik, bundan sonra da aynı desteği veren bütün belediyeleri değiştirmekten asla tereddüt etmeyeceğiz. Böylece belediyelerden terör örgütüne akan paraları durdurmuş olduk. Bölgedeki aşiretler, terörün bitmesi konusunda artık daha kararlı, seslerini daha fazla yükseltmeye başladılar ve aşiretler sahaya indiler. Bir kez daha gördük ki vatandaşlarımızın 'PKK' diye bir sorunu var. PKK'nın asla 'Kürtler' diye bir sorunu yok. Devlet-vatandaş kaynaşmasıyla evelallah bu sorunun da üstesinden geleceğiz. Vatandaşlarımız tamamen devletinin yanındadır. Bugün artık yöre halkı terör örgütü PKK'ya alan açmamaktadır, prim vermemektedir. Buradan terör mağduru bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu, sonuna kadar yanında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyorum."

Terörün bölgede meydana getirdiği yıkımları ortadan kaldırmak için Hükümetin canla başla çalıştığını bildiren Yıldırım, yıkılan 36 bin konutun yapılması için çalışmalara başladıklarını duyurdu. Yıldırım, altyapı faaliyetlerinin de sürdüğünü bildirerek, bölgedeki tarihi mekanları ihya etmek için çok hızlı şekilde çalıştıklarını bildirdi.

Gençleri dağa götüren örgütün planlarını bozacaklarını vurgulayan Yıldırım, gençlerin daha güzel bir geleceğe hazırlanmaları için eğitim ve sosyal içerikli programları hayata geçirmeye başladıklarını ifade etti.

- "FETÖ'nün hiçbir mensubu AK Parti içinde barınamaz"

FETÖ mensuplarının partilerinin içerisinde yer alamayacağının, barınamayacağının altını çizen Yıldırım, "Bu teşkilatta teröristlere hiçbir zaman yer olmadı ve asla olmayacak. Eğer sızmalar varsa onları da temizlemek konusunda zerre kadar tereddüdümüz olmaz. Bizde hiçbir partide olmayan istişare kültürü var. Bakın partimiz kurulduğundan beri 25'inci istişare toplantısını yapıyoruz. 15 yılda 25 toplantı. Sadece burada değil genel merkezde, grubumuzda, birebir görüşmelerde hiç çekinmeden istişarelerimizi, önerilerimizi, eleştirilerimizi rahatlıkla dile getiriyoruz. Teşkilata ilişkin soruları, sorunları dile getireceğimiz yer, zemin, işte bu toplantılardır." diye konuştu.

İki gün sürecek istişare toplantılarında soruları ve sorunları ele alacaklarını ifade eden Yıldırım, çözümleri de birlikte üreteceklerini kaydetti.

"FETÖ'cü teröristler varsa asla gözlerinin yaşına bakmayacağız. Bu bilinmelidir. Bu konuda ne milletimizin ne de sizin asla tereddütü olmasın." ifadesini kullanan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Muhalefet temsilcileri çıkıp AK Parti'nin içişlerine yönelik ileri geri laflar ediyorlar, değerlendirmeler yapıyorlar. Siz AK Parti'yi bırakın da kendi partilerinize bakın. AK Parti, istişarelerinde zaten eleştirisini de öz eleştirisini de yapar. Siz ne yapıyorsunuz, kimin tarafında duruyorsunuz, onun izahını yapın. FETÖ ile kol kola girenlerin, FETÖ'nün avukatlığını yapanların, FETÖ'nün sözcülüğünü yapanların, mağdur edebiyatı yapanların bize söz söylemeye hakları da yok hadleri de yok. Anamuhalefet partisi darbeyi bıraktı, şimdi varsa yoksa mağdur. 'Mağdur edebiyatı yapıyorum.' Kardeşim, küresel terör örgütü ne zamandan beri mağdur oldu? Hayatını veren 241 şehidimizin yakınları, gazilerimiz asıl mağdurlardır. O gece dünyayı zindan etmeye çalışan, demokrasiyi yok etmeye çalışan, alçaklara karşı göğsünü siper eden 79 milyon, asıl mağdurdur. Milletin mağduriyetini bir kenara bırakıp FETÖ'cülerin mağdurluğunu ifade etmek, mağdur edebiyatı yapmak bir anlamda FETÖ terör örgütüne bilerek, bilmeyerek destek olmaktır. Artık anamuhalefet partisi bu işten vazgeçsin."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler