AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi

Genel Başkan adayı Yıldırım: (3)- "Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşımızın oyunu almış ve onların siyasi sorumluluğunu taşıyor. Siz her ne kadar Cumhurbaşkanımıza 'Sorumsuzdur' deseniz de Cumhurbaşkanımız Türkiye ve millet sevdalısıdır. Onun sorumlulu

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşımızın oyunu almış ve onların siyasi sorumluluğunu taşıyor. Siz her ne kadar Cumhurbaşkanımıza 'Sorumsuzdur' deseniz de Cumhurbaşkanımız Türkiye ve millet sevdalısıdır. Onun sorumluluğu milletin dertleridir, sorunlarıdır, milletin sevdasıdır. Onun için bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu yasal hale getirmek ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu da yeni bir anayasadır, yeni anayasada başkanlık sistemidir." dedi.

Yıldırım, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ndeki konuşmasında, sadece bölücü terör örgütüyle değil DAEŞ, PYD ve paralel devlet yapılanmasıyla aynı kararlılıkta mücadelenin sürdürüleceğini vurguladı.

17-25 Aralık darbe girişiminde millete ayar vermeye çalışan hainlerin herkes tarafından görüldüğünü belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu hainlere tokadı milletimiz 1 Kasım seçimlerinde vurdu. AK Parti'nin ışığını tercih eden millet, karanlığa bir kez daha 'dur' dedi. Devlet içinde paralel devlet olur mu? Paralel yapılanmalara, bölücülere, çetelere asla ve asla prim vermeyeceğiz. Bu ülkede hainlere asla yer olmayacak. Şunu herkes iyi bilsin ki Türkiye'de tek devlet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Hiç kimsenin devletle bilek güreşine girmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz."

Yıldırım, AK Parti'nin son 13 yılda birbirinden güzel hizmetleri millete kazandırdığına işaret ederek, ülkeyi başarıdan başarıya taşıyan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bıraktığı yerden aynı kararlılıkla hizmet etmeye, halkın hayatını kolaylaştırmaya ve yaşam kalitesini yükseltmeye devam edeceğini bildirdi.

Son 13 yıldır Türkiye'de ulaşım, eğitim ve sağlık alanında birbirinden önemli hizmetlerin gerçekleştirildiğine değinen Yıldırım, "Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, hava yolunu halkın yolu haline getirdik, hızlı tren özlemini geride bıraktık, akıl yollarıyla ülkemizin her yanını dolandık. Eğitimde 250 bin yeni derslik, 117 yeni üniversite kurduk, öğrencilerimize ders kitaplarımızı ücretsiz dağıttık." diye konuştu.

Sesinin kısılması nedeniyle konuşmasına zaman zaman ara vermek zorunda kalan Yıldırım, salonda bulunanlara "Sesime inat sizlerle muhabbet etmeye devam edeceğim. Sesim kısılabilir ama gönülden gönüle giden yolları hiç kimse engelleyemez." ifadesini kullandı.

- "Yeni anayasaya, başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız?"

Binali Yıldırım, ülkede bir eksiğin bulunduğunu, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Yeni anayasaya, başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız? Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle birlikte Türkiye'de artık her şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşımızın oyunu almış ve onların siyasi sorumluluğunu taşıyor. Siz her ne kadar Cumhurbaşkanımıza 'Sorumsuzdur' deseniz de Cumhurbaşkanımız Türkiye ve millet sevdalısıdır. Onun sorumluluğu milletin dertleridir, sorunlarıdır, milletin sevdasıdır. Onun için bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu yasal hale getirmek ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu da yeni bir anayasadır, yeni anayasada başkanlık sistemidir."

Yıldırım, bugüne kadar şikayet etmeden, bahane üretmeden hizmet etmeye devam ettiklerini vurgulayarak, siyaset gömleğini mevki ve makam için değil, millete hizmet için giydiklerini bildirdi.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :