Aile Şirketleri Yönetimi ve Danışmanlığı Araştırma Merkezi kuruldu

Aile Şirketleri Yönetimi ve Danışmanlığı Araştırma Merkezi kuruldu

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Birgelen: - "Aile şirketlerinde şirkete sadakat daha iyi oluyor. ESMT ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi bir araya gelerek aile içi dayanışma ve anlayış birliğinin kalıcı bir örneğini oluşturuyor. AYDAM da bu şekilde ku

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi bünyesinde aile şirketlerine akademik ve uygulamaya yönelik destek vermek amacıyla Aile Şirketleri Yönetimi ve Danışmanlığı Araştırma Merkezi (AYDAM) kuruldu.

Üniversite ile European School of Management and Technology (ESMT) iş birliğiyle hayata geçirilen AYDAM'ın açılış töreni, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Georg Birgelen'in himayesinde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Birgelen, Almanyada rekabet avantajı olarak aile şirketlerinin ön plana çıktığını belirterek, "Aile şirketlerinde şirkete sadakat daha iyi oluyor. ESMT ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi bir araya gelerek aile içi dayanışma ve anlayış birliğinin kalıcı bir örneğini oluşturuyor. AYDAM’da bu şekilde kuruluyor. Türkiye ve Almanya, kültürel ve ekonomik ilişkilerini kapsayan birliktelik bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş da aile şirketlerinin ekonomi ve toplum için önemine işaret ederek, aile şirketlerinin kurucu ve sonraki kuşaklarına eğitim vererek, hizmet etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Altınbaş, AYDAM ile aile şirketlerinin sürekliliğini sağlamak için akademik ve uygulamaya yönelik uluslararası bir platform oluşturulduğunu vurgulayarak, merkezin Türkiye'de bu anlamda danışmanlık verecek ilk eğitim kurumu olduğunu aktardı.

Bir aile şirketi olarak başladıkları yolda her zaman kurumsallaşmaya büyük önem verdiklerine işaret eden Altınbaş, şöyle devam etti:

"Vakfımızın desteği ile İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi bu konuda bir merkez kurmak isteyince, Altınbaş Holding olarak gerekli tüm desteğin verilmesi gerektiğini düşündük. Çünkü bunun Türkiye ve dünyada faaliyet gösteren aile işletmeleri için çok önemli bir ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Türkiye’de ekonomimizin yüzde 95’inin aile şirketlerinden oluşması da bu kararımızı destekliyor. Oran bu kadar yüksek olunca bu şirketleri sağlıklı yapıya kavuşturacak bilimsel çalışmaları yapmak da zorunlu hale geliyor."

Altınbaş, AYDAM ile ekonominin bel kemiğini oluşturan aile şirketlerinin profesyonel olarak ve kuşaklar boyu sürdürülebilir yönetilmesini hedeflediklerini aktararak, "Dayanışma sayesinde var olan bu kurumların, değerlerine, kurumsallaşma çalışmalarına AYDAM'ın önderlik edeceğine inanıyorum. AYDAM'n kuruluşunda büyük emeği geçen herkese özel olarak teşekkürlerimi sunarken alanında bir ilki gerçekleştiren AYDAM'ın hem kurucu aile üyelerine hem de sonraki kuşaklara uzun yıllar boyunca rehberlik etmesini diliyorum" diye konuştu.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan ise güçlü ailenin güçlü toplum demek olduğunu belirterek, "Türkiye'de bir ilk, daha önce bir örneği görülmemiş, ilk uluslararası boyutlu aile şirketleri yönetimi ve danışmanlığı araştırma merkezini kuruyoruz. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi sayesinde olmasından dolayı mutluyuz" dedi.

- AYDAM

Başlıca hedefleri arasında aile şirketlerinin kalıcılığı ve sürdürebilirliğini sağlamak olan AYDAM'ın faaliyet alanları, "araştırma ve yayın yapmak", "eğitimler vermek, seminer ve konferanslar düzenlemek", "danışmanlık hizmeti sunmak" olmak üzere üç başlıkta toplanıyor.
İlk seminerlerin ise 5-6 Mayıs'ta İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nde, 22-23 Eylül'de European School of Management and Technology-ESMT Berlin'de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler