Ahmet'in ölümü böcek ilaçlarındaki tehlikeyi gündeme getirdi

Ahmet'in ölümü böcek ilaçlarındaki tehlikeyi gündeme getirdi

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Burak Kırkgöz, ev, iş yeri ve toplum ortamlarındaki ilaçlamanın yetkili kişiler tarafından yapılmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Konya'da meydana gelen trajik bir olayda, bir kiracının kendi evini ilaçlaması sonucu 8 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirdi, 6 kişi de ilaçtan etkilendi. Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Burak Kırkgöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ev, iş yeri ve toplum ortamlarındaki ilaçlamaların yetkili kişiler tarafından yapılmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Ahmet'in ölümü böcek ilaçlarındaki tehlikeyi gündeme getirdi

Kırkgöz, ev ilaçlamalarında vatandaşların dikkatli olması gerektiğine vurgu yaparak, "Bu ilaçlamaların uygulayıcı, yetkili kişiler tarafından yapılması gerekiyor. Bunların eğitimlerini alan ve sertifikası olan görevlilerin yapması büyük önem taşıyor. Bazı vatandaşlarımız kendi evlerini ilaçlamak isteyebilir, ancak bu ilaçlamaları yaparken ilacın kullanımıyla ilgili bilgileri almalı ve kullanım talimatlarına uymalıdır. İlaçların kokulu veya kokusuz olması zararlı olup olmadığı anlamına gelmez" dedi.

Ahmet'in ölümü böcek ilaçlarındaki tehlikeyi gündeme getirdi

Kırkgöz ayrıca, ilaçlama sonrasında ortamın iyi bir şekilde havalandırılması gerektiğini vurgulayarak, "İlaçlama yapılan bölgenin camları açılarak havalandırılması önemlidir. Gıda maddelerinin ilaçlarla temas etmemesi için tedbirler alınmalıdır. Ancak sağlık ve güvenlik nedenleriyle genellikle ilaçlamaların yetkili kişiler tarafından yapılması daha güvenli bir seçenektir" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.