Ahmet Usta'nın "Televizyon Hastanesi"nde geçen ömrü

Ahmet Usta'nın "Televizyon Hastanesi"nde geçen ömrü

Tekirdağ'da yaşayan 74 yaşındaki Ahmet Kaynak, "Televizyon Hastanesi" ismini verdiği 15 metrekarelik dükkanda 51 yıldır tamir yaparak geçimini sağlıyor- Kaynak:- "Bu işi 1966'dan beri yapıyorum. Bu mesleği yapmaktan çok memnun ve mutluyum. Huzurla yapıyor

TEKİRDAĞ (AA) - ÖMER URAL - Tekirdağ'da yaşayan 74 yaşındaki Ahmet Kaynak, geçimini "Televizyon Hastanesi" ismini verdiği 15 metrekarelik dükkanında 51 yıldır tamir yaparak sağlıyor.

Her sabah günün erken saatlerinde dükkanın yolunu tutan Kaynak, Eskicami-Ortacami Mahallesi'ndeki evinden Kolordo Caddesi'ndeki dükkanına yürüyerek geliyor.

Kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 51 yıldır bu mesleği yaptığını, televizyon çıkmadan önce radyo, teyp, pikap gibi aletleri tamir ettiğini söyledi.

- "Bir televizyonu 30 liraya tamir ediyorum"

Televizyon tamiri yaparken kendisini çok mutlu hissettiğini, huzur bulduğunu anlatan Kaynak, "Bu mesleği yapmaktan çok memnun ve mutluyum. Televizyon çıktıktan sonra televizyon tamiri yapmaya başladım çünkü teknoloji onu getirdi. Şu andaki teknoloji çok hızlı gidiyor, biz ona yetişemiyoruz." dedi.

Kaynak, sadece tüplü televizyonları tamir ettiğini aktararak, "Tüplü televizyonların tamiri de artık bitmek üzere. Artık plazma televizyonlar geldi. Onları da servisi dışında kimse tamir edemiyor çünkü parçası kolay bulunmuyor. Bir televizyonu 30 liraya tamir ediyorum. Malzemesini müşteri getiriyor zaten. Malzeme bulurlarsa tamir ediyorum. Eğer malzeme yoksa o cihaz çöplüğe gidiyor." diye konuştu.

- "Dükkanım 15 metrekare ama burada çok mutluyum"

Dükkanının isminin "Televizyon Hastanesi" olduğunu duyanların çok şaşırdıklarını dile getiren Kaynak, şunları kaydetti:

"Bu işi 1966'dan beri yapıyorum. Huzurla yapıyorum işimi hiç şikayet etmiyorum halimden. Binlerce kez Allah'ıma şükürler olsun. Dükkanım 15 metrekare ama burada çok mutluyum bana yetiyor, artıyor bile. Televizyon hastanesini duyan vatandaşlar şaşırıyor. Merakla dükkanıma geliyorlar. Gelenler 'Doktora geldik, bakalım doktor muayene ettikten sonra ne karar verecek?' diye konuşuyor. Ben de en kısa ve ucuz yoldan ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyorum.

İki çocuğum var, onları okuttum, hepsi işlerini güçlerini ellerine aldı, evlendi. Ben onları uzaktan takip ediyorum. Ara sıra onlara bir yoklama yapıyorum. Emekliyim. Şu anda kapatıp gitsem hanımla bana emekli maaşım yeter. Yani demek istediğim bu işi para için değil, zevk için hobi olarak yapıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :